Makabi u PROBLEMU pred Marakanu: Reagovao i MINISTAR sporta Izraela kako bi IZBACILI Crvenu zvezdu! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

18.08.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona izgubili od kluba iz Haife sa 3:2 u Izraelu.

Makabi u PROBLEMU pred Marakanu: Reagovao i MINISTAR sporta Izraela kako bi IZBACILI Crvenu zvezdu! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Foto: FK Crvena zvezda

Detalj sa utakmice Makabi Haifa - Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u sredu od Makabija u Haifi sa 3:2 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a revanš protiv Izraelaca je u utorak od 21 čas na Marakani.

Crveno-beli su odložili beogradski derbi sa Čukaričkim i tako neće igrati za vikend kako bi se što bolje pripremili za meč protiv izabranika Baraka Bakhara.

Sa druge strane, i "zeleni" su tražili odgalanje prvog kola nove sezone, tačnije gostovanje Bnei Sakinu, koje je na programu 20. avgusta od 19.15 po našem vremenu.

Domaćin je odbio zahtev, a morao je da reaguje i Hili Truper, tamošnji ministar za sport kako bi razgovarao sa direktorom lige i komiteta za nacionalni Kup kako bi se susret odložio u svrhu popularizacije fudbala u ovoj zemlji.

Čelnici prvenstva predložili su 30. avgust, ali je Bnei Sakina to odbila i sada će zasedati Komitet, odnosno sednica i razgovaraće se o novom terminu.

Sakin je spreman da pomeri utakmicu. Uspeh Makabi Haife je uspeh izraelskog fudbala. Želimo im da uspeju, ali treba nam datum za koji ćemo se i jedni i drugi složiti. Ako budemo igrali 30. avgusta, to znači da ćemo igrati tri meča u toku jedne nedelje, a nemamo tim za tako nešto. Ako pronađemo drugi termin, onda ćemo to prihvatiti sa velikim zadovoljstvom - rekao je Muhamed Abu Junes, predsednik Bnei Sakina.

Republika

Foto: Profimedia

Navijači Makabija iz Haife

Njegovo mišljenje deli i Kaled Duši, trener ovog kluba koji tvrdi da nema dovoljno fudbalera za takav ritam, a pritom da ne dovede igrače u opasnost od povreda.

Nemam roster koji bi mogao da izdrži mečeve sa Makabijem iz Tel Aviva i Makabi Haifom. Imam ih jako malo. Dve utakmice između subote i utorka su jako teške za ostvariti. Predložili smo da igramo 19. oktobra i našli smo na razumevanje izvršnog direktora Makabi Haife, Icikom Ovadijom. Međutim, problem je što Komitet nije prihvatio ovaj termin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači Makabija iz Haife

Čelnici lige povrdili su da se odobri zahtev rivala Crvene zvezde i prepuročili 30. avgust, jer je to jedini koji se ne "sudara" sa terminima odigravanja UEFA takmičenja.

Predsednik ligaškog Komiteta nema pravni osnov da pomeri utakmicu, ukoliko ne doše do zahteva, ali i uz to obe strane moraju da prihvate pomeranje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading