PREVOZNIK ČIJI SE AUTOBUS PREVRNUO U BUGARSKOJ: Vozač priznao grešku, produžen mu pritvor za šest dana!

Autor:

Hronika

19.08.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevoznik siguran da ne postoji mogućnost tehničke neispravnosti vozila, pretpostavlja da se vozač sagao da spusti sedište i izgubio kontrolu nad vozilom.

PREVOZNIK ČIJI SE AUTOBUS PREVRNUO U BUGARSKOJ: Vozač priznao grešku, produžen mu pritvor za šest dana!

Foto: Printscreen/Facebook/BG voice

Milomir Jevtić, prevoznik autobusa koji se u nedelju uveče prevrnuo na auto-putu Trakija u Bugarskoj kada je povređeno 12 osoba među kojima pretežno deca, veruje da vozilo koje je putovalo iz Bugarske nije bilo tehnički nesipravno i navodi da je vozač i sam priznao grešku, koja je dovela do ove saobraćajne nezgode.

- Siguran sam da ne postoji mogućnost tehničke neispravnosti vozila, samo je u pitanju greška vozača što je i on sam potvrdio - naveo je Jevtić za Telegraf.

Kako kaže, vozač autobusa je odmah zvao svog brata, koji je zapravo vlasnik i rekao mu šta se desilo, pa je vest stigla i do prevoznika nakon 15 minuta.

- Ja se sa vozačem nisam čuo, a inače niko sa ne može da se čuje, niti vidi. Vlasnik autobusa, njegov brat je bio na suđenju, kaže da su mogli da ga vide samo na 10 metara kada su ga sprovodili u sudnicu i vraćali nazad. Nisu mogli uopšte da mu priđu njemu. Odneli su mu stvari, ali nikakav kontakt nisu imali sa njim - kaže Milomir.

On tvrdi da ne postoji mogućnost tehničke neispravnosti vozila.

- Autobus je u policiji, oni ga neće vratiti dok se ne ispita da li je on išao na tehnički ili nije, sa čim ja nisam upoznat. Neko tvrdi da jeste, neko kaže da nije, ja ne znam, niko mi ništa nije javio, ali siguran sam sto odsto da ne postoji mogućnost tehničke neispravnosti vozila, samo je u pitanju greška vozača što je i on sam potvrdio - navodi prevoznik.

O tome kako je došlo do nesreće, kako objašnjava Milomir, čuo je priču koju je ispričala Nataša Radovanović, vođa ansambla "Ju-lira" iz Batajnice.

Ona zna, prva je sve videla. To veče nazvao sam vozača i pitao: "Pa, kako?". Moja pretpostavka je da se sagao kako bi otvorio sedište, i u tom trenutku je, verovatno, mahinalono povukao volan. Ne znam, jer i oni kažu kada su bili tamo na licu mesta, da se vide tragovi vozila kako se kreće pravo, i izgleda kao da ga je neko potom "odneo" desno - objašnjava Milomir za Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading