START IZ SNOVA: Crvena zvezda nikada nije bila ovako dominantna - brojke su neumoljive!

Autor:

Sport

15.08.2022

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominacija Crvene zvezde kada je srpski fudbal u pitanju ušla je u šestu godinu.

START IZ SNOVA: Crvena zvezda nikada nije bila ovako dominantna - brojke su neumoljive!

Foto: Starsport

Prethodnih pet sezona crveno-beli su manje, ili više ubedljivo stizali do šampionske titule, ali čini se da klub sa stadiona „Rajko Mitić“ nikada nije imao ubedljiviji start sezone, a to potvrđuju i statistički podaci koji su neupitni.

U aktuelnoj 2022/23 sezoni Crvena zvezda je u prvih sedam zvaničnih odigranih mečeva (pet u domaćem šampionatu i dva na Evro sceni) ostvarila maksimalan učinak, tj. svih sedam pobeda. Crveno-beli ne samo da ne znaju za neuspeh ovog leta već iza sebe imaju i neverovatni gol koeficijent 28:1. Pred pulenima Dejana Stankovića redom su padali niški Radnički (4:0), Kolubara (5:0), Mladost iz Lučana (2:1), surdulički Radnik (6:0) i Voždovac (4:0), dok je su u dvomeču sa jermenskim Pjunikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona ostvarena sva ubedljiva trijumfa rezultatima 5:0 i 2:0.

Ako bi smo trenutno ostvarenje uporedili sa onim to je klub sa „Marakane“ ostvario u sezonama u kojima je osvajao šampionski pehar dolazimo do interesantnog podatka.

U sezoni 2017/18 Crvenu zvezdu je sa klupe predvodio Vladan Milojević, a njegova ekipa je u prvih pet prvenstvenih susreta ostvarila svih pet pobeda (Radnički Niš 3:0, Rad 2:0, Čukarički 3:0, Radnik 5:0, OFK Bačka 3:1), dok je na međunarodnoj sceni, u okviru 1. kola kvalifikacija Lige Evrope ostvaren trijumf i remi protiv Florijane sa Malte (3:0, 3:3).

Sezona 2017/18: 7             6             1             0             22:4

 

 

Godinu dana kasnije crveno-beli pod rukovodećom palicom istog trenera odbranili su šampionski pehar, a na startu šampionata u prvih pet utakmica ponovo su ostvareni svi trijumfi. Ovoga puta Crvena zvezda je bila bolja od Dinama iz Vranja 3:0, niškog Radničkog 2:0, Voždovca 2:1, subotičkog Spartaka 3:0 i Čukaričkog 2:1.

Međutim stoprocentni učinak nije ostvaren jer je ekipa Vladana Milojevića na startu kvalifikacionog ciklusa u Ligi šampiona remizirala u Rigi protiv Spartaks Jurmale 0:0, dok je u Beogradu ostvaren trijumf rezultatom 2:0.

Sezona 2018/19: 7             6             1             0             14:2

 

 

Preslikana situacija viđena je i godinu dana kasnije. Ponovo predvođena Vladanom Milojevićem, Crvena zvezda je slavila pet puta u nacionalnom šamponatu dok je u Evro kupovima ostvaren skor od po jedne pobede i remija.

U domaćim okvirima redom su savladani ivanjički Javor, niški Radnički i lučanska Mladost identičnim rezultatom 2:0, Spartak se u Subotici avladan rezultatom 3:2, dok je u duelu dve crveno-bele ekipe, beogradski tim bio bolji od novosadskog rezultatom 2:1.

Na startu evropske odiseje Crvena zvezda je teže nego što se očekivalo savladala ekipu Suduve. U litvanskom Marijampolju je bilo 0:0, dok je pred više od 23.000 navijača u Beogradu ostvaren trijumf 2:1.

Sezona 2019/20: 7             6             1             0             13:4

 

 

Konačno u sezoni 2020/21 Crvena zvezda je predvođena Dejanom Stankovićem ostvarila stoprocentni učinak. Novi Pazar, Radnički iz Niša i Mačva su savladani rezultatom 3:0, a pobede su ostvarene i u duelima sa subotičkim Spartakom 3:2 i novosadskim Proleterom 1:0.

Na niz domaćih pobeda nadovezale su se u pobede u Evropi. Gibraltarska Evropa savladana je rezultatom 5:0, dok su crveno-beli u Tirani protiv itoimene ekipe slavili minimalnim rezultatom 1:0.

Sezona 2020/21: 7             7             0             0             19:2

 

 

Konačno, u prethodnoj sezoni crveno-beli su stigli do petog uzastopnog pehara, ali start sezone nije bio za pamćenje. Već u premijeri zabeležen je remi bez golova protiv novosadske Vojvodine. Zatim su usledili trijumfi protiv lučanske Mladosti 1:0, Spartaka iz Subotice 3:1, Napretka 1:0 i TSC-a 3:1. I evropski učinak nije bio očekivan. Nakon poraza od Kairata u Almatiju 1:2, u Beogradu je ostvarena ubedljiva pobeda rezultatom 5:0.

Sezona 2021/22: 7             5             1             1             14:4

 

 

Ono št osvakako raduje milionsku armiju pristalica crveno-belih jeste činjenica da pored samih rezultata Crvena zvezda od starta novog šampionata dominira i u igračkom i tehničkom i taktičkom smislu. Za šta će to biti dovoljno u aktuelnoj sezoni, ostaje nam da vidimo.

Ciljevi su poznati...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading