MALTEŽANI JEDNOSTAVNO MORAJU PASTI: Protivnik Partizana punih 30 godina nije učestvovao u Evro kupovima!

Autor:

Sport

12.08.2022

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored činjenice da ih često sa podsmehom gledaju, budući protivnik Partizana se ne sme shvatiti olako, mada je jasno ko je u predstojećem dvomeču apsolutni favorit.

MALTEŽANI JEDNOSTAVNO MORAJU PASTI: Protivnik Partizana punih 30 godina nije učestvovao u Evro kupovima!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana slave gol

Partizan spas evropske sezone traži u poseldnjoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija. Protivnik crno-belima biće ekipa Hamrun Spartansa sa Malte koja na fudbalskoj mapi Evrope egzistira već 115 godina i tokom tog perioda osam puta je bila šampion ove ostrvske zemlje, a do trofeja u nacionalnom kupu stizala je šest puta.

Ekipa Hamruna igra na stadionu "Viktor Tedesko" čiji je kapacitet 2.000 mesta.

 

Svoje prvo učešće u Evropi Hamrun je zabeležio u sezoni 1983/84 kada je u tadašnjem Kupu evropskih šampiona ekiminisan od škotskog Dandi junajteda ukupnim rezultatom 0:6.

Do aktuelne sezone koja predstavlja i najveće dostignuće ovog malteškog kluba, Hamrun je jedino u sezoni 1984/85 uspeo da prebrodi jednu prepreku,. U okviru Kupa pobednika kupova Hamrun je uspeo da eliminiše Bejlimen junajted iz Severne Irske, ali je već u narednoj rundi eliminisan od moskovskog Dinama.

Interesantno je napomenuti da je sezona 2022/23 prva u kojoj je malteškiu klub izborio učešće u Evro kupovima nakon punih 30 godine. Pre mečeva ovogodišnje prve kvalifikacione runde sa jermenskim Alaškertom, Hamrun je poslednji meč odigrao sada već davne 1992. godine sa ekipom Maribora (2:1, 0:4).

 

 

U aktuelnoj sezoni Hamrun Spartans je prešao tri kvalifikacione runde što se za ovaj klub može smatrati nestvarnim dostignućem. Na startu takmičenja su eliminisali već pominjani Alašket (4:1, 0:1), da bi u drugoj rundi napravili veliko iznenađenje eliminacijom mostarskog Veleža (1:0, 1:0), a potpuna senzacija dogodila se u Sofiji eliminacijom Levskog.

I pored svega navedenog Partizan je favorit, ali doza opreza mora postojati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading