U RANGU VELIKANA FUDBALSKE IGRE: Stolica kao Savićević i Bajević!

Autor:

Sport

12.08.2022

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvesno sada već bivši trener fudbalera Partizana Ilija Stolica nedolaskom na konferenciju za medije posle eliminacije od AEL-a u Ligi Evrope upisao se na listu onih koji su bez "pozdrava" i objašnjenja napustili posao.

U RANGU VELIKANA FUDBALSKE IGRE: Stolica kao Savićević i Bajević!

Foto: Starsport

Ilija Stolica

Crno-beli će opstanak u Evropi tražiti protiv Hamruna sa Malte u dvomeču plej-ofa Lige konferencija (18. avgusta u Humskoj i 25. avgusta na Malti), a iza Ilije Stolice su ostali minus od sedam bodova u odnosu na lidera Crvenu zvezdu u Mozzart Bet Super ligi, 450 minuta fudbala bez pobede i jedan jedini trijumf pre više od mesec dana na startu šampionata protiv Javora (4:0).

Međutim, bivši trener Partizana nije prvi, a verovatno ni poslednji koji je na neobičan način napustio funkciju.

 


Juna 2003. godine fudbalska reprzentacija Srbije i Crne Gore poražena je od Azerbejdžana u Bakuu sa 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a tadašnji selektor Dejan Savićević napustio je teren posle drugog gola domaćina i pre kraja meča, a medijima je ispred svlačionice rekao:

- Sve je gotovo, podnosim ostavku.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore tada je bio Dragan Stojković Piksi, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Četiri godine kasnije, Piksija je sačekala slična situacija, ovoga puta kao predsednika Crvene zvezde.

Tadašnji trener crveno-belih Dušan Bajević napustio je teren u 72. minutu meča u kom je Crvena zvezda poražena od Vojvodine sa 3:0.

 

 


S tribina Marakane začulo se: "Bajeviću, odlazi", a iskusni strateg je to doslovno i učinio.

- Uradio sam ono što su navijači tražili od mene, a tražili su da odem. Ispunio sam njihovu želju. Smatram da navijače treba poštovati, uvek sam se tako ponašao - izjavio je tada Bajević.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading