Može li Partizan da nadomesti kiparski zaostatak? Možda istorija daje odgovor!

Autor:

Sport

05.08.2022

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loš start crno-belih u domaćem šampionatu nastavljen je i na Evro sceni.

Može li Partizan da nadomesti kiparski zaostatak? Možda istorija daje odgovor!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana nakon dva uzastopna remija u Mozzart Ber Super ligi Srbije i poraza u Novom Pazaru, zabeležili su i poraz na „Rajskom ostrvu“. U prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope bolji od pulena trenera Ilije Stolice bili su igrači domaćeg AEK-a iz Larnake rezultatom 2:1.

Priliku za revanš crno-beli će imati naredne nedelje kada će na stadionu u Humskoj dve ekipe ponovo odmeriti snage.

Ako su u analizu uzme period od osamostaljenja Srbije, Fudbalski klub Partizan je sedam puta dvomeč na međunarodnoj sceni započinjao porazom

U sezoni 2009/10 crno-beli su u nakon ubedljiva dva trijumfa nad Rilom sa Velsa, poraženi u prvom meču 3. kvalifikacionog kola Lige šampiona od kiparskog APOEL-a rezultatom 2:0. Ostvareni rezultat na „GSP“ stadionu bio je dovoljan Kipranima, pa je trijumf Partizana na domaćem terenu rezultatom 1:0 predstavljaoo pirovu pobedu.

 

 

Dve godine kasnije u istom takmičenju i istoj kvalifikacionoj rundi, Partizan je poražen od belgijskog Genka rezultatom 2:1. Činilo da će navedeni poraz bez većih problema moći da se nadoknadi u grotlu stadiona u Humskoj ulici, ali su navijači pognutih glava napustili crno-beli deo Topčiderkog brda prošto je remi 1:1 išao u prilog Belgijancima.

Naredne 2012/13 sezone Partizan se čak u dva navrata našao u identičnoj situaciji. U okviru Lige šampiona ishod je bio nepormenjen. Poraz u Limasolu od AEL-a minimalnim rezulttom 0:1, ne da nije nadomešten u Beogradu, već je ekipa sa Kipra identičnim rezultatom slavila i u Beogradu.

 

 

Ipak u okviru plej-ofa Lige Evrope, Partizan je prvi put uspeo da nadomesti startni poraz. Nakog izgubljenog meča u Norveškoj protim Tromsa (2:3), crno-beli su lavili u srpskoj prestonici sa minimalnih 1:0, ali je to bilo dovoljno da se obezbedi učešće u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Novi neuspeh Partizan je doživeo u sezoni 2013/14. Ovoga puta poraz u Razgradu rezultatom 1:2 nije nadomešten u Beogradu, a Ludogorec je još jednom slavio rezultatom 1:0.

 

 

I sezonu 2015/16 crno-beli ne pamte po dobrom. Partizan je poklekao na poslednjoj stepenici pred plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja. Beloruski BATE Borisov je slavio kod kuće minimalnim rezultatom i to crno-beli nisu uspeli da nadomeste ped domaćim navijačima. Trijumf rezultatom 2:1 predstavljao je samo pirovu pobedu.

Konačno, crno-beli su niz neuspeha prekinuli prethodne sezone kada su u okviru Lige konferencija portugalski minus pretvorili u pozitivan rezultat u Beogradu.

Istorija je rekla svoje. Od osamostaljenja Srbije aktuelni srpski fudbalski vicešampion je sedam puta jurio negativan rezultat ostvaren u prvom meču i samo u dva navrata je uspeo da u konačnom zbiru slavi.

 

 

Da li je konačno došlo vreme da se točak istorije pokrene u suprotnom pravcu? Odgovor na ovo pitanje daće Ilija Stolica i momci u crno-belim dresovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading