Prošao kao Muslin pred Mundijal! Sa NOVIM SELEKTOROM u Katar, doneta odluka!

Autor:

Sport

11.08.2022

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nečuveno!

Prošao kao Muslin pred Mundijal! Sa NOVIM SELEKTOROM u Katar, doneta odluka!

Foto: Starsport

Fudbalski stručnjak iz Bosne i Hercegovine Vahid Halihodžić nije više selektor Maroka, potvrdio je danas Fudbalski savez Maroka.

Kako se navodi, ugovor je raskinut zbog neslaganja o načinu na koji bi se nacionalni tim pripremao za Mundijal u Kataru, a suštinski do razlaza je došlo jer je Halilhodžić odbio da vrati u tim fudbalera Čelsija Hakima Zijeha, koga je izbacio zbog nediscipline.

 

 


Halilhodžiću je ovo treći put u karijeri da odvede jednu reprezentaciju na Mundijal, a potom dobije otkaz uoči finalnog turnira. To mu se već desilo sa Obalom Slonovače 2010. i Japanom 2018. godine.

 

 

Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Muslin

Novi selektor biće Valid Regragui, nekadašnji reprezentativac, koji je potpisao ugovor do 2025. godine. Maroko će u Kataru igrati u F grupi sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Situacija koja je neodoljivo podseća na smenu Slavoljuba Muslina uoči Mundijala u Rusiji 2018. godine. Tada je kormilo Srbije preuzeo Mladen Krstajić, a Muslin je otišao u prošlost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading