Sve je u znaku predstojećeg Svetskog prvenstva: Srpska trobojka sija u Dohi (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

04.08.2022

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji fudbala u svetu sa velikim nestrpljenjem iščekuju kraj godine i početak 22. po redu svetske fudbalske smotre.

Sve je u znaku predstojećeg Svetskog prvenstva: Srpska trobojka sija u Dohi (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: republika.rs

Po prvi put u istoriji fudbalske igre Svetsko prvenstvo će biti održano na arapskom poluostrvu. Među 32 reprezentacije koje su izborile plasman nalazi se i reprezentacija Srbje koja je u svojoj kvalifikacionoj grupi u konkurenciji nacionalnih selekcija Portugala, Republike Irske, Luksemburga i Azerbejdžana izborila prvo mesto i direktan plasman u Katar.

Danas, tri i po meseca pred start Svetskog prvenstva u Dohi, glavnom gradu Katara sve je u znaku predstojećeg takmičenja.

Na ulicama Dohe, grada sa nešto manje od pola miliona stanovnika,  postavljene su svetleće polulopte koje su u bojama budućih učesnika Svetskog prvenstva, a među njima se, naravno nalazi i ona koja je u bojama srpske trobojke.

 

Država Katar je po svom uređenju apsolutna monarhija, a kako prestonica ove države izgleda danas u očekivanju starta najvećeg planetarnog sportskog događaja, možete pogledati u sledećem video prilogu.

 

 

Treba napomenuti da se nacionalna fudbalska selekcija Srbije voljom žreba našla u "Grupi G" gde će odmeriti snage sa reprezentacijama Brazila, Švajcarske i Kameruna. Prvi meč puleni trenera Dragana Stojkovića odigraće 24. novembra kada će za protivnika imati selekciju "Karioka". Četiri dana kasnije sledi duel sa Kamerunom, a grupnu fazu takmičenja "Orlovi" ći završiti 2. decembra duelom protiv nacionalne selekcije Švajcarske. Upravo meč protiv "Sajdžija" odigraće se u katarskoj prestonici na stadionu "974".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading