Orlovi u Kataru sleću u karantin: Nevakcinisani fudbaleri moraće u izolaciju!

Autor:

Sport

13.07.2022

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelno pravilo o petodnevnoj samoizolaciji po dolasku u zemlju svih koji nisu primili cepivo protiv korone moglo bi da se odnosi i na fudbalere.

Orlovi u Kataru sleću u karantin: Nevakcinisani fudbaleri moraće u izolaciju!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Novi problem za reprezentaciju Srbije, odnosno za sve učesnike Svetskog prvenstva, koje će se održati u Kataru od 21. novembra do 18. decembra. Zemlja domaćina ozbiljno razmatra mogućnost da svi učesnici Mundijala, pa i sami fudbaleri koji nisu vakcinisani protiv korone budu smešteni u karantin od pet dana. Za takvo ograničenje, ako se sprovede u delo, neće biti kriva FIFA, već država Katar, kao organizator.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Katar

BRITANCI VEĆ KUKAJU

Naime, organizatori su potvrdili da su trenutni uslovi ulaska u Katar takvi da svi strani državljani koji nisu vakcinisani moraju da idu u samoizolaciju od pet dana, a to će izgledno potkačiti i fudbalere. To znači da bi i fudbaleri Srbije, pod uslovom da u sastavu Dragana Stojkovića Piksija bude onih koji nisu primi cepivo protiv KOVID-19, morali da idu u karantin. Poređenja radi, britanski Telegraf je analizirao koji to reprezentativci koji nisu vakcinisani dolaze iz Premijer lige. Spisak je dug, a na njemu se, između ostalih, nalaze i Ngolo Kante, Ruben Loftus Čik, Kristijan Benteke, Ebereči Eze...

Da li će ovo pravilo zaživeti ili ga neće biti do dolaska reprezentacija u Katar sredinom novembra, ostaje da se vidi. Takođe, nije definisano ni šta bi ta samoizolacija podrazumevala i kako bi se sprovodila. Pre svega, da li bi to značilo da bi fudbaler morao da bude pet dana sam u sobi ili bi njemu bilo dozvoljeno da se kreće po hotelskom kompleksu i trenira s ekipom. Tim pre što bi ekipe bile uveliko na okupu i pre dolaska u Katar, pa bi razdvajanje od saigrača bilo apsurdno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Katar

U svakom slučaju, ako neko od 26 Piksijevih izabranika ne bude vakcinisan, samoizolacija u gnezdu "orlova" ne bi trebalo da mu teško padne. Naime, naša reprezentacija biće smeštena u luksuznom novoizgrađenom hotelu "Rixos Gulf" koji tek treba da bude otvoren u septembru i koji je takav luksuzan kompleks da se postavlja pitanje zašto bi neko uopšte hteo da izađe iz njega. Pritom će ceo hotel biti rezervisan isključivo za našu reprezentaciju. "Orlovima" će na raspolaganju biti komforne sobe, sala za sastanke, veliki bazen, stolovi za bilijar, stoni tenis...

PEŠKE NA STADION

Problem neće biti ni odlazak na treninge i utakmice. Naime, Srbija će biti smeštena na samo 200 metara od Stadiona 974 (nazvanog po broju kontejnera od kojih je napravljen) na kojem će trenirati i odigrati poslednju utakmicu G grupe protiv Švajcarske 2. decembra. Pre toga, Piksijevi "orlovi" će morati da se provozaju 45 minuta do stadiona na kojima će igrati s Brazilom 24. novembra i Kamerunom četiri dana kasnije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jedan od stadiona u Kataru

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading