IL' POBEDNICI IL' POKOJNICI: Partizan večeras kroji svoju sudbinu protiv AEK-a!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

11.08.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne prođu Kiprane u kvalifikacijama za Ligu Evrope, mora biti promena, svi moraju da lete, kaže bivši trener crno-belih Vladimir Vermezović.

IL' POBEDNICI IL' POKOJNICI: Partizan večeras kroji svoju sudbinu protiv AEK-a!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Došao je dan d za fudbalere Partizana, u sportskom smislu će biti ili pobednici ili pokojnici!

Crno-beli moraju večeras (21.00, RTS 1) da pokažu karakter i u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK-a iz Larnake da nadomeste 2:1, koliko je bilo na Kipru, i izbegnu totalnu bruku. U slučaju novog debakla, koji bi bio u rangu ranijih sramotnih poraza od irskog Šamroka i albanskog Fljamurtarija, treneru Iliji Stolici preti otkaz, a za njim bi trebalo da krenu i pojedini igrači, ali i članovi uprave.

Za loše partije i rezultate crno-belih strpljenja više nema ni nekadašnji trener Partizana Vladimir Vermezović. On je u razgovoru za Srpski telegraf poručio da je "parni valjak" zreo za remont.

- Sve ovo nikako nije dobro. Partizan večeras mora da pobedi i prođe dalje. U slučaju novog poraza, igrači, a i ostali, moraju da preuzmu odgovornost na sebe, mora da bude velikih promena. Svi moraju da lete. Prosto neke stvari nisu više dopustive. Mnogo je pogrešnih poteza napravljeno i Partizan više ne liči na sebe. Video sam da navijači pozivaju na revoluciju, a ja sam više za konstruktivne promene i to na svim novoima - rekao je Vermezović.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Vermezović

Iskusnom stručnjaku koji je u dva navrata bio šef stručnog štaba Partizana posebno smeta selekcija igrača ove sezone.

- Ne može tim da bude sastavljen samo od stranaca. Kada kažem stranci, tu ubrajam i Saničanina i Vujačića. Nedopustivo je da mladih igrača nema u timu. Tokom mog drugog mandata u Humskoj sve su bili domaći igrači, a sada toga nema. Kao da se nema strpljenja za mlade talente - zaključio je Vermezović.

Tošić: Čuka želi iznenađenje

Fudbaleri Čukaričkog večeras (19.00) gostuju Tventeu u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Igrač "brđana" Nemanja Tošić veruje da njegovi saigrači i on mogu da nadoknade zaostatak od 3:1 iz prvom meču u Beogradu.

- Kada se gleda rezultat iz prvog duela, može se reći da smo autsajderi. Međutim, bilo je mnogo iznenađena na ranijim utakmicama, mogli bismo i mi da napravimo jedno - rekao je Tošić.

LIGA EVROPE

3. kolo kvalifikacija

UTORAK

Škupi - Šamrok 1:2  (1:3)

ČETVRTAK

Helsinki - Maribor 18.00  (2:0)

Slovacko - Fenerbahče  19.00  (0:3)

Cirih - Linfild 19.00  (2:0)

Dudelanž - Malme 20.00  (0:3)

Slovan - Olimpijakos 20.30  (1:1)

Partizan - AEK 21.00  (1:2)

* u zagradama su rezultati prvih mečeva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading