Psiholog Ilija Stolica pred AEK! U sve se razume, a pobede nema već mesec dana!

Autor:

Sport

10.08.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana dočekuju ekipu AEK-a iz Larnake u revanš meču kvalifikacija za plej-of Lige Evrope. Meč je na programu u četvrtak od 21 čas.

Psiholog Ilija Stolica pred AEK! U sve se razume, a pobede nema već mesec dana!

Foto: printscreen/youtube.com/FK Partizan

Podsetimo, prvi duel pripao je Kipranima rezultatom 2:1.

Trener crno-beih Ilija Stolica nastavio je sa istom retorikom i nakon mesec dana bez pobede na klupi Partizana

Stolica je upitan i da li je klub možda angažovao psihologa kako bi pomogao igračima da izađu iz krize:

- Dobro pitanje, preuzeo sam taj posao na sebe da ih spremim psihički- rekao je Stolica kojem je očito bliska i psihologija pored trenrskom posla kojim se neuspešno za sada bavi u Humskoj.

O utakmici sezone i propasti nakon mogućeg ispadanja Partizana:

- Uz uvažavanje vašeg mišljenja, smatram da je to daleko od istine. Priče o domaćem prvenstvu moramo sada malo da odvojimo, jer je ovo utakmica u Evropi. Titula se očekuje pet godina i moramo da se pripremimo za nju na pravi način. Ko god bude ovde sedeo i rukovodio, potrebno je vreme. Ništa ne može da se uradi preko noći, iako smo mi navikli na to. Na ovom nivou to nije moguće. I prošle sezone smo igrali Ligu konferencija, tako da se ne slažem da je to neuspeh. Imamo priliku da preokrenemo stvari i duboko verujem da će to od sutra biti tako.

- Neke stvari koje su van moje kontrole ne mogu da promenim, ne mogu da amortizujem. Ono što mogu je da pripremim ekipu za ono što ih očekuje u samoj igri i za protivnika. Pritisak možemo da okrenemo na to da momci budu otresiti, da budu dostojni dresa Partizana.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

- Očekuje nas drugo poluvreme, revanš sa kvalitetnom i dobrom ekipom koja nas je pobedila u prvoj utakmici. Možemo da eliminišemo ekipu AEK, to je cilj svih nas za sutrašnju utakmicu. Siguran sam da nam je preko potrebna podrška naših navijača. Moramo da ih vratimo kvalitetnim igrama i dobrim odnosom. Rezultat nas nije ispratio i naravno da navijači nisu zadovoljni. Ja sam ovde da se posvetim tome da to preokrenemo. Bez navijača mi ne možemo da uradimo ništa.

Trener Partizana istakao je da zbog povrede neće moći da računa na napadača Andriju Pavlovića, kao i da je ekipa spremna i za penale.

- Penali su stvar psihološke pripreme. Naš zadatak je da se spremimo za sve, uključujući i penale- poručio je Stolica.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Raska

10.08.2022 14:00

Psiholog treba stolici vucelicu i vazuri.