SILVIO BERLUSKONI (85) SE VRAĆA U POLITIKU! Kandidat na izborima, a evo i kakav je slogan smislio!

Autor:

Vesti

10.08.2022

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Italijanski medijski magnat vodio je četiri vlade od ulaska u politiku 1994. godine, ali mu je privremeno zabranjeno obavljanje javnih funkcija nakon osude za poresku prevaru 2013. godine,

SILVIO BERLUSKONI (85) SE VRAĆA U POLITIKU! Kandidat na izborima, a evo i kakav je slogan smislio!

Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsednika

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (85) izjavio je danas da će se kandidovati za mesto u Senatu na izborima koji će biti održani narednog meseca, nakon što je devet godina bio odsutan iz politike.

Ovaj italijanski medijski magnat, vodio je četiri vlade od ulaska u politiku 1994. godine, ali mu je privremeno zabranjeno obavljanje javnih funkcija nakon osude za poresku prevaru 2013. godine, preneo je Rojters.

Njegova poslednja vlada pala je dve godine pre toga, zbog rastuće dužničke krize i skandala oko takozvanih "bunga bunga" zabava u njegovoj vili kod Milana.

Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni

 

Berluskoni je rekao za državni radio da ga je mnogo ljudi unutar i van njegove stranke Forca Italija pozvalo da se kandiduje na predstojećim izborima, tako da misli da će na kraju biti kandidat za Senat i da će svi biti srećhni.

U svojoj osmoj nacionalnoj izbornoj kampanji, Berluskoni se ponovo oslanja na onu vrstu reklamne kampanje koja mu je i ranije pomagala da dođe do pobede.

Na velikim ekranima na železničkim i stanicama metroa širom zemlje nalaze se fotografije Berluskonija mladalačkog izgleda uz slogan "Sada više nego ikada, izaberi stranu".

Forca Italija se smatra umerenim delom konzervativnog saveza kojim dominiraju dve desničarske stranke: Italijanska braća Ðorđe Meloni, koja vodi u anketama i Lige Matea Salvinija.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading