USTAŠKI PIR U PORTUGALU: Navijači splitskog Hajduka lomili sve po Gimaraešu, baklje letele na sve strane, stanovnici bežali po ulici (VIDEO)

Autor:

Sport

10.08.2022

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Torcida napravila haos uoči revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Podsećanja radi, bili su u prvom meču na Poljudu pobedili Vitoriju sa 3:1.

USTAŠKI PIR U PORTUGALU: Navijači splitskog Hajduka lomili sve po Gimaraešu, baklje letele na sve strane, stanovnici bežali po ulici (VIDEO)

Foto: twitter.com/Oğuz Oruç

Navijači Hajduka iz Splita u Gimaraešu

Ustaški pir u Portugalu! Navijači splitskog Hajduka, popularna Torcida, napravila je haos u gradu Gimaraešu gde su bacali baklje, stolice i i flaše po kafićima, prenose portugalski mediji "O Žogo" i "A Bola".

Na snimcima se vidi kako lokalni stanovnici beže iz kafića, dok grupa zamaskiranih, u velikoj meri obučenih u crno, huligani nasrću i bacaju stolice i baklje.

- U ovom trenutku ne mogu potvrditi ima li ili nema uhapšenih. Čekamo sve podatke s terena, takođe i iz Porta gde su bili Hajdukovi navijači, pa vam informacije možemo dati posle našeg jutarnjeg brifinga u 9 sati vezanog za noćašnje događaje - rekao je dežurni policijac u hrvatskoj agenciji Hina. 

Zanimljivo da je Lusa, portugalska novinarska agencija prenela da im je iz policije rečeno da se dogodio manji incident i da niko nije uhapšen.

- Bio je to manji incident bez posledica u vidu fizičkih povreda ili materijalne štete. Za sad. Bio je to momentalni ispad grupe navijača. Nije bilo moguće utvrditi o kolikom se broju navijača radilo - navedeno je u jedan sat posle ponoći uz portugalske policije.

 

 

Posle svega, oglasila se i glavna navijačka grupa Vitorije koja je zatražila momentalnu ostavku šefa policije.

- Tražimo odgovornost i ostavku šefa policije jer nije stao u odbranu građana Gimaraeša i brojnih turista koji borave u gradu. Policija nije bila sposobna da spreči ovo što se dogodilo, niti je odmah odgovorila na događaje - piše u saopštenju navijača Vitorije.

 

 

Navedeno je i da su pojedini navijači iz Splita govorili portugalski sa lisabonskim naglasom, a to se odnosi na prijateljstvo Torcide i navijače Benfike.

Smatra se da je u grad od 157.000 stanovnika došao i veliki broj grupe "No Name Boysi", glavne na tribini kluba iz Lisabona.

 

Inače, kada govorimo o fudbalskim stvarima, utakmica se igra od 18 časova, a Hajduk je sa Poljuda na revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija doneo prednost od 3:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading