Dominacija: Fantastično veče Srba u evropskim kvalifikacijama - rezultat iz Sofije pokvario utisak!

Autor:

Sport

05.08.2022

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi mečevi treće kvalifikacione runde u okviru Lige Evrope i Lige konferencija su okončani.

Dominacija: Fantastično veče Srba u evropskim kvalifikacijama - rezultat iz Sofije pokvario utisak!

Foto: Tanjug/AP

Naši fudbaleri i treneri uglavnom su sa dosta uspeha predstavljali srpski fudbal u okviru evropskih utakmica, ali je bilo i onih koji su na opšte iznenađenje podbacili.

Kada je reč o Ligi Evrope, Veljko Birmančević i njegova ekipa Malmea na domaćem terenu ostvariula je ubedljiv trijumf nad luksemburškim Didelanžom. Svoj doprinos u trijumfu rezultatom 3:0 Birmančević je dao u finišu susreta postigavši pogodak u 85. minutu, a treba naglasiti da je nekadašnji igrač Čukaričkog u igru ušao svega 16 minuta ranije.

 

 

Bojan Radulović sa ekipom HJK Helsinkija, put Skandinavije kreće "pevajući". Finci su na stadionu "Ljudski vrt" u Mariboru savladali istoimenu ekipu rezultatom 2:0 čime su načinili veliki korak ka plasmanu u plej-of rundu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja. Trba napomenuti da se dvadesetdvogodišnji fudbaler u 64. minutu upisao u listu strelaca čime je postavio i konačan rezultat ovog susreta.

 

 

Kada je reč o Ligi konferencija, oči srpske javnosti, ne računajući mečeve naših klubova, bile su usmerene ka "Blumfild stadionu" u Tel Avivu. Ekipa Makabija našeg trenera Vladimira Ivići i napadača Đorđa Jovanovića savladala je solunski Aris rezultatom 2:0, a upravo je nekadašnji fudbaler Partizana i Čukaričkog "načeo mrežu" Grka u 29. minutu.

 

 

U dresu letonskog RFS-a odličnu partiju pružio je i Andrej Ilić. Njegova ekipa je remizirala u Rigi protiv Hibernijansa sa Malte rezultatom 1:1, a upravo je bivši fudbaler Napretka iz Kruševca i ivanjičkog Javora bio strelac pogotka u samom finišu meča.

 

Najubojitiju partiju pružio je nekadašnji srpski reprezentativac Danijel Aleksić. Njegov Bašahšehir je ostvario važan trijumf na gostovanju na Islandu, a u pobedi rezultatom 3:1 Aleksić je učestvovao sa dva pogotka. On je "otključao" mrežu domaćina u 38. minutu, da bi u nadioknadi vremena (92. minut) postavio i konačan rezultat ovog meča.

 

 

Pored navedenih, treba napomenuti da je ekipa sofijskog CSKA koju sa klupe predvodi Saša Ilić, neočekivano na domaćem terenu poražena od Sent Patrika rezultatom 0:1, pa nekadašnjoj igračkoj legendi Partizan sledi težak posao u Dablinu ne bi li izborio plasman u poslednju kvalifikacionu fazu najmlađeg evrospkog klupskog fudbalskog takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading