Liga konferencija: Biće izuzetno teško - Čukarički i Radnički saznali imena potencijalnih protivnika!

Autor:

Sport

17.07.2022

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa velikim nestrpljenjem fudbalska Srbija očekuje žreb Evro kupova koji će se održati u ponedeljak 18. jula u Nionu.

Liga konferencija: Biće izuzetno teško - Čukarički i Radnički saznali imena potencijalnih protivnika!

Foto: uefa.com/printscreen

Potencijalni rivali Crvena zvezde u Ligi šampiona i Partizana u Ligi Evrope već su poznati, a evropska kuća fudbala UEFA sada je skratila i spisak potencijalnih protivnika srpskih predstavnika u okviru najmlađeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja.

Fudbaleri Čukaričkog i niškog Radničkog u okviru druge kvalifikacione runde odmeriće snage sa luksemburškim Rasingom, odnosno Gzirom sa Malte. Srpska fudbalska javnost svakako očekuje da će oba naša kluba izboriti plasman u narednu rundu, a već tu bi se mogli naći pred ozbiljnim izazovima.

Oba srpska predstavnika u žebu za treću kvalifikacionu rundu UEFA Lige konferencija biće u grupi nepovlašćenih timova. 

Ekipa sa "Čaira" svrtsana je u "Grupu 4" pred žreb, a kao potencijalni rivali mogu joj stići Makabi iz Tel Aviva, kiparski APOEL, FCSB iz Bukurešta (nekadašnja Steaua), portugalski Žil Visente i austrijski Volfsberger.

Foto: uefa.com/printscreen

potencijalni rivali niškog Radničkog

 

Sam spisak potencijalnih rivala dovoljno govori o velikim iskušenjima koje čekaju ekipu niškog Radničkog, ali na osnovu prikazanog na startu novog šampionata, može se i mora reći da Real sa Nišave neće tako lako podići belu zastavu bez obzira na ime protivnika sa druge strane terena.

Kada je reč o ekipi sa Banovog brda, ukoliko Čukarički eliminište predstavnika Luksemburga, u trećoj kvalifikacionoj rundi mogla bi da se sastane sa holandskim Tventeom, pobednikom skandinavskog duela izmešu Moldea i Elfsborga, slavnim bečkim Rapidom ili poljskom Lehijom iz Gdanjska, pobednikom dueka Hapoel Ber Ševa - Dinamo Minsk ili solunskim PAOK-om za koga se očekuje da bez većih problema eliminiše bugarski Levski.

Foto: uefa.com/printscreen

Ni Čukarički nije imao sreće

 

Jedno je sigurno, žreb nije bio ni malo naklonjen srpskim klubovima, ali ukoliko oba tima žele iskorak na međunarodnoj sceni moraju biti spremni i da se suprostave i boljem od sebe, pa i da ga eliminišu sa Evro scene. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading