Stanković piše istoriju u Zvezdi: Deki ruši Muslina, pa puca stotka!

Autor:

Sport

16.07.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako Kolubara danas (20.00) ne napravi senzaciju, Dejan će upisati 96. meč na Marakani bez poraza, koliko ima i Slavoljub. To bi mu bila 99. pobeda na klupi crveno-belih.

Stanković piše istoriju u Zvezdi: Deki ruši Muslina, pa puca stotka!

Foto: Starsport/Ilustracija

Slavoljub Muslin i Dejan Stanković

Dejan Stanković ulazi u istoriju Crvene zvezde! Trener crveno-belih došao je na Marakanu decembra 2019. i osvojio tri titule prvaka Srbije i dva Kupa, a na tom putu skočio je visoko do lestvice, koju će srušiti na narednim mečevima. Naime, ukoliko aktuelni šampion večeras (20.00, Arena sport premijum 1) ostane nesavladan protiv Kolubare, a slavlje tima iz Lazarevca bila bi prvorazredna senzacija, Dekiju bi to bio 96. meč, u kojem Zvezda nije osetila gorčinu poraza u domaćem prvenstvu, čime bi se izjednačio s nekadašnjim trenerom Slavoljubom Muslinom.

NEMA KRAJA

Bivši selektor Srbije je u dva mandata bio u Ljutice Bogdana i ostvario je identičan rezultat, a sada je Stanković na korak da se izjednači s njim, da ga prestigne protiv Radnika 30. jula na Marakani, a onda samo njegovi fudbaleri i on znaju dokle će da guraju dok im neko ne očita lekciju u njihovoj kući.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Međutim, to nije jedini rekord koji Stanković juri, a koji će sigurno biti daleko nadmašen s obzirom na to da nema veze s kontinuitetom. Ukoliko Zvezda večeras očekivano savlada "rudare" iz Lazarevca, Dekiju će to biti 99. pobeda s crveno-belima u svim takmičenjima. Jubilarna stotka mogla bi da usledi već u sledećem kolu, kada budu gostovali ekipi Mladosti u Lučanima.

BEG PAVIĆU, POTERA ZA MILJANOM

Niz mečeva bez poraza na Marakani i broj pobeda sa Zvezdom nije jedino po čemu Stanković može da se upiše u istoriju kluba. Deki trenutno ima tri titule, koliko i Miša Pavić, koji je na klupi crveno-belih bio od 1957. do 1964, pa ako bi osvojio i četvrtu, Dejan bi se izjednačio na prvom mestu večne liste s Miljanom Miljanićem. Legendarni čiča Miljan je četiri puta bio prvak sa Zvezdom, koju je vodio od 1966. do 1974.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading