Zvezda ima novog desnog beka! Stanković oduševljen, pričao u superlativu o njemu!

Autor:

Sport

15.07.2022

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli u svojim redovima našli rešenje za poziciju kraj aut linije.

Zvezda ima novog desnog beka! Stanković oduševljen, pričao u superlativu o njemu!

Foto: Starsport

Goruće pitanje poslednjih dana na "Marakani" je pozicija desnog beka, pošto je Kristijano Pićini napustio klub, pa je na toj poziciji ostao samo Marko Gobeljić. Ipak, Dejan Stanković je pronašao rešenje, a u pitanju je njegov prezimenjak Nikola.

- Mladi Stanković je dete Crvene zvezde, momak koji ima nestvarnu volju. Njegove fizičke karakteristike su fenomenalne, želi da uči, napreduje i radi za tim. Svestan je da je dosta pozicija popunjeno sa sjajnim igračima, koji prave razliku. Rekao mi je Mister bilo gde, ako treba i na gol ću ići. Kada neko ima takav stav i pristup, mnogo je lako raditi sa njim. Igrao je desnog beka, na dosta treninga smo ga koristili na toj poziciji. Momak čije su fizičke predispozicije na visokom nivou, dosta se pojavljuje u napadu i odbrani. Kada se igra u poslednjoj liniji odgovornost je dosta veća, sada se radi na njegovoj adaptaciji na desnom beku. Iako može da igra veznog i krilo - rekao je popularni Mister tokom odgovaranja na pitanje novinara pred meč drugog kola Superlige Srbije sa Kolubarom.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Stanković

Podsetimo, prethodno je sportski direktor šampiona Srbije Mitar Mrkela pričao o istoj temi i tom prilikom je naglasio da desnog beka bez problema i vrlo uspešno može da odigra i Strahinja Eraković.

Strateg šampiona Srbije je kazao i da Zvezdin dres nosi posebnu “težinu” kao i pritisak, što je očigledno sputalo nekadašnjeg reprezentativca Italije da ostavi dublji trag na "Marakani".

- Zavisi od igrača do igrača. Što se pre adaptiraš na ceo ambijent, što znači svlačionica, način rada i života, lige, zahteva i ciljeva - to će ti biti lakše. Možda neko podceni prvenstvo i kvalitet, ali kada dođeš u Crvenu zvezdu vidiš koliko je ona velika, koliko su ti zahtevi teški i koliko ima pritiska. Neko to uspe da iznese, a neko ne. Ne vidim tu krivicu ni kod koga, jednostavno ako se neko ne snađe bolje da nastavi putem negde drugde - podvukao je Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mica

17.07.2022 13:03

Sada Erakovic da svako ostane , bez njega ste nula.