Ivan Golac nije oduševljen pripremama: Večiti, strahujem za vas u Evropi!

Autor:

Sport

04.07.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednički mentalitet mora da se stvara, a Partizan je saznao da je lošiji od Fenerbahčea. Zvezda će imati u LŠ teži posao nego protiv Slovenaca, koje nije nadigrala, smatra fudbalski stručnjak

Ivan Golac nije oduševljen pripremama: Večiti, strahujem za vas u Evropi!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ivan Golac

Večiti, teško vama u Evropi ako ćete u nju s ovim što ste prikazali na pripremama u Sloveniji! Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odradili su generalke pred start nove sezone narednog vikenda u Superligi, ali skroman učinak čak i za ovaj period je za brigu, smatra u razgovoru za Republika.rs iskusni fudbalski radnik Ivan Golac.

UČINAK PARTIZANA

Partizan - Kluž 0:1

Partizan - Trnava 3:0

Partizan - Fenerbahče 0:1

Crno-beli, koji su mu u srcu, odigrali su tri utakmice pod novim trenerom Ilijom Stolicom i upisali dva poraza sa po 0:1 od Kluža i Fenerbahčea, te savladali Spartak iz Trnave sa 3:0. S druge strane, crveno-beli imaju pobedu nad slovenačkim prvoligašem Bravom (2:1), remi sa Domžaleom (1:1) i poraz od Kopra (0:1), što nije ohrabrujuće, imajući u vidu imena rivala.

UČINAK ZVEZDE

C. zvezda - Kopar 0:1

C. zvezda - Domžale 1:1

C. zvezda - Bravo 2:1

LAKO DO IZGOVORA

- Pobednički mentalitet mora da se stvara dobrim rezultatima već od priprema, pretpostavljam da se zato biraju ovakvi protivnici, ali onda ni njih ne savladate. Jasno je meni da pripreme služe da se poboljša kondicija, da se iskristališe prvih 11 i da treneri probaju taktičke zamisli, da se neke stvari tolerišu, ali pobeđivati je navika koja je potrebna u fudbalu. Lako je pronaći izgovor i reći: "Ovo su pripreme, to ništa ne znači", ali psihološki mnogo znači kada teren napuštate podignute glave. Pogotovo u generalkama, tu valjda treba da se vidi na čemu ste. Partizan je, recimo, video da je lošiji od Fenerbahčea, s kojim se može sresti u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zato strahujem za crno-bele u Evropi, ali i za Zvezdu, koju u kvalifikacijama za Ligu šampiona čeka mnogo teži posao od Slovenaca, koje nije nadigrala - istakao je Golac.

On dodaje da do početka evropskih kvalifikacija ima vremena da se sve ispravi, ali da je i tu problem jer su se ekipe kasno sastavile, a neće biti iznenađenje ukoliko bude još dolazaka i odlazaka.

Republika

Foto: FK Partizan

Patrik Andrade na utakmici Partizana i Fenerbahčea

KASNI SE S POJAČANJIMA

- Mene domaće prvenstvo ne zanima, tu će pobede dolaziti i na kraju će prvak otići direktno u Ligu šampiona. Do tada ima dosta, mene brine ova sada Evropa što dolazi. Treba da se uigrate, stvorite hemiju, a ne znate još kako će vam izgledati svlačionica. Zašto se kasni s pojačanjima? Zašto neki od igrača neće videti pripreme, a na njih će se ozbiljno računati? Šta ako su fizički slabi, svakako nisu uigrani s timom, a moraju već za manje od mesec dana u kvalifikacije. I onda će ekipe da jure svoj rep dok sve ne legne na svoje, a do tada možda bude kasno - rekao je Golac.

Republika

Foto: Starsport

Gelor Kanga na utakmici Crvene zvezde i Kopra

Razočaraj na startu, ostaćeš bez podrške

Fudbalski stadioni u Srbiji godinama su pusti, pogotovo u Humskoj, a Ivan Golac ne vidi kako će se navijači vratiti ako ekipa ne igra dobro već od priprema.

- Pred nama su važne kvalifikacije, svi želimo da se publika vrati na stadione, ali da bi se to desilo, moraš da im daš rezultate, pa da neko poželi da te gleda. Za sada mi ni Zvezda ni Partizan ne ulivaju nadu da su kupili navijače - kaže Golac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pravi Navijaci

04.07.2022 15:34

AJDE GOLAC POMOGNI DA PROTERAMO KILAVU UPRAVU ! NISU DORASKI DA VODE PARTIZAN. NEDICI PODRZAVAJU UPRAVU. DIL !