On ga odlično poznaje: Siniša Saničanin za Republika.rs izneo šta se može očekivati od Stolicinog Partizana!

Autor:

Sport

27.06.2022

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme crno-belih su u punom jeku.

On ga odlično poznaje: Siniša Saničanin za Republika.rs izneo šta se može očekivati od Stolicinog Partizana!

Foto: Republika.rs/Andrej Kosić

Siniša Saničanin je, uz Igora Vujačića, poslednji fudbaler koji se priključio pripremama Partizana. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u Ptuj stigao u subotu, a u nedelju je odradio prvi trening sa ekipom.

Zbog Svetskog prvenstva u Kataru, vremena za odmor maltene nije ni bilo.

- Zaista smo imali kratku pauzu, ali svi smo mi profesionalci. Ne bi trebalo da bude problema, svaki igrač zna za koji klub igra. Svi smo fokusirani, što se može videti i ovde na pripremama - započeo je Saničanin razgovor za portal "Republika.rs".

U Sloveniji ga je sačekao novi šef stručnog štaba, Ilija Stolica, sa kojim je već sarađivao u Novom Sadu. Saničanin je navijačima otkrio  kakav Partizan mogu da očekuju.

Foto: Andrej Kosić

Pripreme FK Partizan u Sloveniji

 


- Cela sportska javnost zna kakav stil šef gaji. I navijači i mi igrači ćemo uživati u našoj igri. Očekujem atraktivan fudbal, uvek napadački, i nadam se da će sve biti u najboljem redu.

Crno-beli su iza sebe imali sezonu u kojoj su osvojili 98 bodova u Superligi i igrali finale Kupa Srbija. Ipak, trofeji su izostali.

- Ne volim da se vraćam, sezona je bila dosta duga i naporna, i za mene, dosta uspešna. Nismo uzeli ni titulu, ni Kup i to naravno da jeste neuspeh, ali  kad se pogleda sa druge strane, vidi se da smo u prvenstvu osvojili 98 bodova, primili samo 13, a dali dosta golova, u Evropi smo došli do osmine finala, što je velika stvar i za klub i za igrače, ali i navijače. Ipak, kada se ne uzme trofej to se smatra neuspešnom sezonom. Na kraju i jeste tako, ali svaka čast momcima koji su je izneli na najbolji način. Ponavljam, bilo je i prenaporno i na fizičkom i na psihičkom planu. Nažalost, to sve se završilo kako se završilo i ne želim na to više da se vraćam. Pojavila se sada neka nova energija u klubu i fokusiran sam na početak sezone.

Partizan će ove sezone posle godinu dana pauze, ponovo igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

- U Partizanu su ambicije uvek najviše. Očekujem ove sezone, ako budemo imali malo sreće u žrebu, da ćemo uspeti da se domognemo grupne faze Lige Evrope. To bi bio veliki uspeh, a kasnije bismo išli korak po korak, pa dokle nas to dovede.

Republika

Foto: Starsport

Siniša Saničanin u karakterističnom duelu

 

Dakle, sa Fenerom da igrate samo sad u subotu i to je to za ovu sezonu?

- Da, da, baš tako - kroz osmeh je odgovorio Saničanin na naše pitanje.

Sledeća sezona biće istorijska za srpski fudbal, jer će šampion naše zemlje direktno igrati u Ligi šampiona, dok će drugoplasirani put do elite tražiti kroz kvalifikacije. Partizanu će biti dosta teško da ponovi bodovni saldo iz prošle sezone, pogotovo imajući u vidu da su se brojni superligaši dobrano pojačali ovog leta.

- Sigurno da će biti teže osvojiti toliki broj bodova, ne samo tada, već i narednih godina. Pojačali su se i Vojvodina i Čuka i TSC, liga će biti zanimljivija, što je stvarno potrebno srpskom fudbalu. Vreme je da se prvenstvo malo zakuva i iskreno se radujem tome.

Kao što je poznato, reprezentativac Bosne i Hercegovine je u Humsku stigao iz Vojvodine, sa kojom je imao dosta uspeha protiv Partizana. Posebno se pamti duel na "Karađorđu", koji je domaćin rešio u svoju korist rezultatom 3:2 posle preokreta u samoj završnici utakmice, a to je ujedno bio i poslednji meč Sava Miloševića na klupi crno-belih.

- Opet kažem, svi smo mi profesionalci, kada se igra utakmica tu nema mesta za emocije i simpatije...Taj meč je stvarno bio pun preokreta, turbulentan i na nož. Volim da igram takve utakmice, atmosfera je bila fenomenalna, završilo se u našu korist tada i bio sam mnogo srećan. Imali smo i taj duel sa Partizanom u finalu Kupa, još jedna specifična utakmica u Nišu. Fantastična atmosfera, dramatična završnica i penali, mogu samo da kažem da imam najbolja sećanja iz tog perioda i sa tih utakmica. 

Foto: Starsport

Siniša Saničanin u dresu novosadske Vojvodine

 

Tokom karijere Saničanin je igrao samo u dve države, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Trenutno se nalazi u najboljim igračkim godinama, pa je neizbežno i pitanje oko nastavka karijere u inostranstvu.

- U Partizanu sam i maksimalno sam fokusiran na sve obaveze. Jeste, u najboljim sam igračkim godinama, pogotovo za štopera i naravno da bih u budućnosti voleo da se oprobam u inostranstvu, ali sam ovde stvarno zadovoljan i čast mi je da igram za tako veliki klub kao što je Partizan. Ako dođe neka ponuda koja zadovoljava i klub i mene, zašto da ne... Međutim, ponavljam, sada sam jedino fokusiran na Partizan i ono što nam sledi.

Saničanin je nedavno imao dosta uspeha sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Ligi nacija.

- U našoj grupi smo svi izjednačeni po snazi, a mi smo završili prvi u ovom ciklusu. Imamo još dve utakmice, protiv Crne Gore kod kuće i protiv Rumunije u gostima. Meč sa Crnom Gorom će biti presudan, jer ako ga pobedimo obezbedićemo prvo mesto. Nadam se da ćemo tada svi slaviti. Vujačiću u Partizanu želim sve najbolje, ali na utakmici protiv nas želim mu nešto sasvim drugo.

Za kraj, prokomentarisao je šta očekuje od Srbije na Svetskom prvenstvu.

- Stvarno smatram da Srbija ima odličnu ekipu i da može da napravi velike stvari. Kroz Ligu nacija je pokazala da može da igra na vrhunskom nivou i stvarno joj želim sve najbolje - zaključio je Siniša Saničanin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading