Zvezda i Zenit produžili ugovor o saradnji!

Autor:

Sport

03.07.2022

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Crvena zvezda i FK Zenit, potpisali su danas dvogodišnji ugovor o saradnji. Dva kluba koje vezuje dugogodišnje prijateljstvo i zajednički imenitelj im je Gasprom, su na ovaj način produbile značajnu saradnju.

Zvezda i Zenit produžili ugovor o saradnji!

Foto: FK Crvena zvezda

Ugovor podrazumeva uspostavljanje saradnje u sportskom delu, pre svega u saradnji prvih timova, ali i akademija fudbala naša dva kluba. Takođe, saradnja će biti intezivirana u oblasti marketinga i prodaje, odnosa sa javnošću, organizacije, pravnog i sektora za ljudske resurse.

Tim povodom, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog produbljivanja saradnje i potpisivanja ovog ugovora.

- Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da ćemo i na ovaj način produbiti i formalizovati saradnju koju imamo sa Zenitom. Zenit je veliko evropsko ime, a to je i Crvena zveza i u tom smislu ova saradnja može dodatno da ojača pozicije, da osnaži oba kluba i doprinese da zajedno dalje napredujemo u svim segmentima, a na veliko zadovoljstvo naših navijača. Verujem da je ovo tek jedan korak u daljem razvijanju saradnji i produbljivanju prijateljstva i da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo - rekao je Terzić.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić

 

Ugovor između srpskog i ruskog šampiona je prvi put popisan još 2017. godine

- Mi smo već od 2017. imali ugovor u trajanju od pet godina i sada smo produžili na još dve. To je normalan sled događaja, jer se do sada saradnja uglavnom ogledala u Omladinskoj školi, razmeni mladih igrača, trenera, iskustava, kao i u organizaciji zajedničkih turnira, a mislim da imamo još mnogo toga da damo jedni drugima. Ugovor o saradnji je i simbolika i posledica bratske ljubavi, jer svi smo odrasli uz ljubav prema Rusiji i drago nam je što u ovim teškim trenucima za Rusiju možemo da budemo ovde i damo im podršku. Planirano je da igramo dve utakmice godišnje, da jedna bude u Rusiji, a druga u Beogradu. Izabrali su Soči, jer su na svom stadionu imali zakazan koncert rok grupe još od ranije, ali sledeću utakmicu sigurno igramo u Beogradu. Takođe, sinoć za večerom smo razgovarali oko organizacije turneje od novembra kada će se završiti polusezona, usled Svetskog prvenstva u Kataru, tako da ćemo verovatno sa Zenitom organizovati neku turneju ili turnir sa još dve ekipe - podvukao je Zvezdan Terzić.

Foto: FK Crvena zvezda

Aleksandar Medvedev

 

Generalni direktor FK Zenit - Aleksandar Medvedev je takođe bio izuzetno zadovoljan i ponosan zbog potpisivanja ugovora.

- Danas je potpisan produžetak ugovora sa Crvenom zvezdom i on će obuhvatati saradnju na svim nivoima kluba, od omladinskih selekcija, do seniorskog tima, saradnje među stručnim kadrom, organizovanje turnira, zajedničke posete, ali i prijateljske utakmice kada kalenadr to dozvoli. Verujem da će se uz odgovarajući trud uvek naći termin da igramo prijateljske utakmice. Volim Beograd, mnogo puta sam bio tamo, bilo bi lepo da igramo pred Zvezdinim navijačima koji su poznati i priznati, ne samo u Evropi, već i širom sveta. Takođe, ugovor je i pokazatelj prijateljstva između srpskog i ruskog naroda. To pokazuje da su naši odnosi bratski, a svi znamo da je sport veoma važan segment društva. Srpski muzičari, glumci, umetnici su jako popularni u Rusiji, to pokazuje takođe dobre odnose naroda. Što se današnje utakmice tiče, mislim da slogan: "Bitka šampiona", sve jasno govori. Zenit je osvojio četiri titule u nizu, Crvena zvezda pet, i suvereni smo šampioni u našim državama. Nivo fudbala u Rusiji i Srbiji je izuzetno velik i javnost je sigurno zainteresovana za utakmicu. Što se tiče pobednika - ko bude ko bolji danas, neka trijumfuje - rekao je Aleksandar Medvedev.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Aleksandar Medvedev i Zvezdan Terzić

 

Ugovorom je planirana  razmena iskustava u cilju optimizacije trenažnog procesa, pripremi organizacije utakmica u sferi infrastrukture, prodaji karata za utakmice, razvoju i zaštite brenda naša dva kluba, kao i sponzorskim ugovorima.

Ono što navijače može posebno da zanima je da je dogovoreno odigravanje prijateljskih utakmica Crvene zvezde i Zenita, ali i mlađih selekcija. Poseban aspekt biće stažiranje u okviru akademije fudbala, razmena trenera Omladinske škole i igrača, organizacija trening programa i program edukacije, kao i razmene iskustava. Naravno, učešće na turnirima akademija Crvene zvezde i Zenita će se dodatno intezivirati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading