Prošlosezonska lekcija dobro je naučena: Trener šampiona zna šta je potrebno kako bi se ostvario uspeh u kvalifikacijama Lige šampiona!

Autor:

Sport

02.07.2022

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugoj polovini meseca avgusta Srbija i grad Subotica biće domaćini “Grupe 11” kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona u konkurenciji dama.

Prošlosezonska lekcija dobro je naučena: Trener šampiona zna šta je potrebno kako bi se ostvario uspeh u kvalifikacijama Lige šampiona!

Foto: Facebook.com/ŽFK Spartak Subotica

Za plasman u narednu fazu pored srpskog šampiona, ekipe ŽFK Spartak boriće se i norveški Bran, odnosno ALG Spor iz Turske.

Srpski šampion svakako jeste favorit bez obrzira sa imenom protivnika u finalu kvalifikacione grupe, a svoja očekivanja izneo je i šef stručnog štaba subotičkih “Golubica” Boris Arsić:

- Upali smo u grupu u kojoj su tri ekipe i direktno smo u finalu zbog većeg koeficijenta u odnosu na predstavnika Norveške. Dobro nam je poznat stil igre ekipe norveškog Brana koji je šampion te zemlje, jer smo već igrali pre nekoliko godina sa Alvadnešom. Oni gaje stil igre koji je baziran na tranzicijama i prekidima. Imaju fuzučki dobro selektirane igračice. Mi sad imamo ispred sebe jedan period da izanaliziramo sve aspekte i da se dobro pripremimo i da spremno dočekamo utakmicu 21. avgusta – istakao je Boris Arsić, a zatim i istakao kave su ambicije kluba sa severa Srbije:

Foto: Facebook.com/ŽFK Spartak Subotica

Žreb za ovosezonsku Ligu šampiona

 

- Mi ćemo dati svoj maksimum i nadam se da ćemo ove godine imati i malo više sreće i pameti i uspeti da stignemo do runde broj dva – zaključio je šef stručnog štaba subotike ekipe.

Polufinalni meč “Grupe 11” UEFA Lige šampiona za žene između Brana i ALG Spora na programu je 18. avgusta, a tri dana kasnije će pobednik ovog meča sastaće se sa višegodišnjim srpskim šampionom u susretu koji će odlučiti o prolazu u narednu kvalifikacionu rundu.

Foto: Facebook.com/ŽFK Spartak Subotica

Kvalifikacije za Ligu šampiona

 

Treba naomenuti da je ekipa Spartaka u prethodnoj sezoni  u holandskom Enšedeu, nakon trijumfa u polufinalu nad Pimunt junajtedom, šampionom Republike Irske rezultatom 5:2, poražena u finalnom susretu od domaćeg Tventea rezultatom 5:3 nakon produžetaka i pored činjenice da su “Golubice” do 80. minuta regularnog dela susreta imale prednost od 3:0 (Ovusu 21`, 68`, Filipović 73`), ali su domaće igračice u samo šest minuta uspele da postignu tri pogotka, stignu do izjednačenja, a zatim u produžetku i definitivno ostvare trijumf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading