Menig nema dilemu: U trećoj engleskoj je bolji fudbal nego u Superligi, želim titulu i LŠ sa Partizanom!

Autor:

Sport

01.07.2022

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvinsi Menig o narednoj sezoni, tetovažama, boravku u Engleskoj i mnogim drugim stvarima..

Menig nema dilemu: U trećoj engleskoj je bolji fudbal nego u Superligi, želim titulu i LŠ sa Partizanom!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana privode pripreme u Ptuju kraju, a iza njih je sezona u kojoj su u samoj završnici ostali bez trofeja.

O planovima za novu sezonu za portal Republika govorio je Kvinsi Menig.

Holandski fudbaler je protekle sezone pružao sasvim dobre partije, ali u večitom derbiju protiv Crvene zvezde nije uspeo da postigne niti jedan pogodak. Ipak, to ga previše i ne brine.

- Hoću da budem bitan i dobar u svakoj utakmici, a ne samo u večitom derbiju. Za mene je nebitno da li je meč Superlige, Kupa, evropski ili duel sa Zvezdom. Ne pravim razliku, sve utakmice su za mene podjednako važne.

On ne krije da je glavni cilj crno-belih titula i mesto u Ligi šampiona.

- Moramo da radimo svaki dan i dajemo 200 odsto svojih mogućnosti kako bismo došlI do titule. Bilo bi sjajno da uspemo u tome i obezbedimo direktno mesto u Ligi šampiona. To svi sanjamo ovde u Partizanu - kaže Menig.

Ofanzivac kluba iz Humske ne razmišlja o potencijalnom odlasku iz tabora srpskog velikana.

- Iskreno, trenutno razmišljam samo o Partizanu i o tome da osvojimo šampionsku titulu. Ukoliko osvojimo prvenstvo, ja neću želeti da odem iz Partizana, jer ćemo igrati u Ligi šampiona. Tako da sam fokusiran samo na Partizan i ono što je pred nama.

Republika

Foto: Republika.rs/Andrej Kosić

Kvinsi Menig u holu hotela Primus, Partizanove baze u Ptuju

Ono što mnogi ne znaju, jeste da je Menig nekoliko meseci igrao za Oldam u Engleskoj.

- Bio sam mlad, tek sam napunio 22 godine. Proveo sam kratak period u Engleskoj, od septembra do januara. Otišao sam tamo, jer sam kasno potpisao petogodišnji ugovor u Francuskoj. Tim je već bio napravljen, pa sam zbog toga odlučio da odem na pozajmicu u Oldam - rekao je Holanđanin, a potom uporedio Ligu 1 sa našom Superligom.

- Odigrao sam petnaestak utakmica tamo, u tom trenutku Oldam je igrao u Ligi 1 (treći rang engleskog fudbala). Teško je uporediti Superligu i Ligu 1. U obe lige se dosta igra na snagu, ali je najveća razlika to što u Ligi 1 mnogo timova želi da igra fudbal, dok u Srbiji to nije slučaj, već brojne ekipe igraju dosta defanzivno i jedini cilj im je da ne prime gol - iskren je nekadašnji fudbaler Ajaksa.

Tokom svoje karijere Menig je delio svlačionicu sa brojnim zvezdama evropskog i svetskog fudbala.

- Igrao sam sa Milikom, koji sada nastupa u Marseju, sa Gudeljom u Ajaksu, u mladoj reprezentaciji Holandije saigrači su mi bili Memfis Depaj, Karim Rekik, Nejtan Ake. Sa Akeom sam osvojio prvenstvo do 17 godina. Bilo je tu mnogo velikih talenata i fudbalera - rekao je, a potom uporedio Rikarda i poljskog napadača:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Memfis Depaj, Menigov bivši saigrač

- Rikardo i Milik su obojica dobri fudbaleri i imaju veliki kvalitet.

Holanđanin na svom telu ima veliki broj tetovaža, a kako sam kaže više ne može ni da sabere koliko ih stvarno ima.

- Ne mogu više ni da izbrojim koliko ih ima. Najveći pricenat tetovaža ima neko značenje. Teško je reći koja mi je najdraža, jer imaju dosta različitih značenja. Jednu sam posvetio majci, drugu baki, tu su i bitni brojevi i datumi iz moje fudbalske karijere, kao i neke religijske. Specijalno mesto ima i Amsterdam (u pitanju je ogromni "kec"). Ima tu mnogo stvari, teško je svega se setiti, iskreno.

Brojni stranci koji su nastupali u Partizanu, voleli su domaću muziku. Takav slučaj nije i sa Kvinsijem.

- Ne volim srpske pesme. Ponekad ih slušam kad se vraćamo sa gostovanja u autobusu, ali to je za mene uglavnom "lalalala" pevanje - kroz smeh je zaključio Menig.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading