Grobari u TRANSU: Andrade u intervjuu za Republiku otkrio zbog čega je došao u Partizan!

Autor:

Sport

28.06.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novajlija sa Zelenortskih Ostrva u intervjuu za naš sajt izneo svoje prve impresije iz tabora Partizana.

Grobari u TRANSU: Andrade u intervjuu za Republiku otkrio zbog čega je došao u Partizan!

Foto: Republika.rs/Andrej Kosić

Patrik Andrade

Doskorašnji vezista Karabaga Patrik Andrade pre nekoliko dana postao je novi fudbaler beogradskih crno-belih.

Reprezentativac Zelenortskih Ostrva se u razgovoru za portal "Republika" osvrnuo na početak odiseje u Partizanu.

- Dobro sam se uklopio sa saigračima, prihvatili su me na najbolji mogući način. Tu su za mene za sve što mi treba i stalno mi pomažu. Presrećan sam onime što me je sačekalo u Partizanu.

Patrik, iako je tek stigao u redove srpskog velikana, ne skida osmeh sa lica na pripremama u Ptuju. Uvek je srdačan sa svima koji su u Slovenij, a otkriva da je to sastavni deo njegovog ponašanja.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Patrik Andrade na treningu crno-belih.

 

- Osmeh je moj zaštitni znak. Stalno se šalim sa mojim saigračima i zaista uživam u Partizanu.

O crno-belima pričao mu je njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije, Rikardo Gomeš.

- Rikardo mi je dosta toga rekao o samom klubu. Kasnije sam odgledao i neke utakmice, pre svega one u Evropi i večiti derbi sa Crvenom zvezdom. 

Andrade je upoznat sa velikim rivalstvom crno i crveno-belih sa Topčiderskog Brda.

- Čuo sam da je derbi sa Zvezdom velika utakmica. Svi mnogo očekuju od tog duela, a ja živim i radim za takve utakmice. Ipak, ta utakmica je za mene bitna kao i sve ostale. Svaki dan dajem sve od sebe kako bih maksimalno pomogao igračima do stignu do pobede, ne samo protiv Zvezde, već i u ostalim utakmicama - rekao je novi vezista Partizana, a potom je imao i obećanje za navijače.

- Od mene mogu da očekuju sve. U svakom trenutku ću davati svoj maksimuim i učiniću sve što je u mojoj mogućnosti kako bih pomogao mom timu da ostvari zacrtane ciljeve.

Iza sebe ima sjajnu sezonu, u kojoj je bio jedan od najboljih fudbalera Lige konferencija na svojoj poziciji.

- To je za mene samo neka vrsta bonusa. Kada tim igra dobro i ti igraš dobro. Uvek volim da dam mnogo više timu nego što on daje meni. Sve što dođe posle, to je za mene samo dodatni plus. Tako je bilo i prošle sezone u Karabagu, nadam se da će nešto slično da se dogodi i ove.

Karijeru je započeo u svojoj rodnoj zemlji, a nama je otkrio kako su tačno izgledali njegovi fudbalski počeci.

- Moj prvi klub bio je Sporting iz Praje, najveći tim u državi. Sa njima sam bio šampion Zelenortskih Ostrva kada sam imao samo 16 godina i tako sam postao najmlađi fudbaler koji je osvojio nacionalno prvenstvo. Nakon toga prešao sam u ekipu Desportiva da Praje, u kojem sam odigrao najbolju sezonu u dotadašnjem delu karijere. Kasnije sam otišao u Portugal, tamo sam igrao sam protiv velikih timova poput Porta i Benfike, jedino nisam imao priliku da se sastanem sa Sportingom.

Nakon Portugala usledio je i, pomalo, šokantan odlazak u Bugarsku. Ipak, Andrade iz naše susedne zemlje nosi samo najlepše uspomene.

- U Bugarskoj mi je bilo fantastično. Volim da kažem da je to za mene bio novi početak. Tamo sam bio veoma srećan, obožavam tu državu i ljude koji tamo žive, a i oni obožavaju i mene. Kada sam došao u Partizan, odmah su me nazvali prijateli iz Bugarske i rekli mi da sam sad dosta bliži njima i da što pre dođem da ih posetim. Znam da su bugarski i srpski jezik dosta slični - rekao je Andrade i otkrio koje reči na našem jeziku je uspeo da nauči.

- Znam da kažem neke osnovne reči, poput zdravo, kako si, dobro jutro...

Za kraj je otrkio koji je glavni razlog zbog čega se odlučio na dolazak u Srbiju,

- U Partizan sam došao zbog samo jedne stvari, a to je da pomognem timu da osvoji šampionsku titulu. Znam da navijači dugo čekaju na trofej, a mogu da im obećam da ćemo svi raditi zajedno na tom zadatku i nadam se da ćemo se na kraju sezone svi radovati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Navijac

28.06.2022 12:02

NOVINARSKA SPRDACINA , PRETERUJETE I TO MNOGO ! VELICATE STVARI ILI SE SPRDATE !?