O odnosu sa Gobeljom, tetovažama saigrača i Igoru Vujačiću: Urošević otvorio dušu za Republiku!

Autor:

Sport

29.06.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme u Ptuju su u punom jeku.

O odnosu sa Gobeljom, tetovažama saigrača i Igoru Vujačiću: Urošević otvorio dušu za Republiku!

Foto: Republika

Slobodan Urošević

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak Trnavu sa 3:0, a kapiten crno-belih bio je naš sagovornik Slobodan Urošević.

On je tako postao jedan od retkih fudbalera, koji su sa trakom na ruci predvodili i reprezentaciju Srbije i crno-bele.

- Sve ima neku svoju težinu. Velika je čast biti kapiten svoje zemlje,ali i sad kada se to desilo u Partizanu to je ogromna čast. Stvarno sam presrećan zbog toga - rekao je za Republiku, a potom i prokomentarisao ubedljivu pobedu nad Slovacima.

- Najbitnije je da polako hvatamo zahteve trenera Stolice. Ovo su pripreme i rezultat nije u prvom planu, ali je važno i bolje da se pobeđuje.

Ilija Stolica je stigao na mesto Aleksandra Stanojevića, a levi bek Partizana otkriva šta ih to razlikuje.

- Ima dosta sličnih stvari u njihovom radu, ali i veliki broj razlika. Kod Stolice se više baziramo na posedu i mirnoći. Sa druge strane, kod prethodnog trenera je najvažnije bilo da napad završimo što je brže moguće.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ilija Stolica, trener Partizana

Urošević je u Partizanu već dugi niz godina. Ipak, sa crno-belima nije uspeo da se domogne šampionske titule, iako je dva puta bio osvajač Kupa Srbije.

- Sigurno da je svima nama to velika želja, a pogotovo meni, koji sam došao posle poslednje osvojene titule. Dosta bi mi značilo da osvojimo šampionski pehar. Kao i do sada, trudićemo se i borićemo se da stignemo trofeja, ali to je fudbal i nikad se ne zna šta sve može da se dogodi.

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Urošević

Sledi duel sa Fenerom, koji bi mogao da bude rival srpskom velikanu i u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Veliki klub, sa mnogo dobrih igrača. Ipak, mi ukoliko želimo da igramo grupnu fazu, moramo da pobedimo svakog protivnika. AEK iz Larnake bio bio najbolji protivnik, to je najmanje zvučna ekipa od potencijalnih rivala.Ipak, često se dogodi da ti na papiru slabija ekipa napravi mnogo više problema. Svaka utakmica je drugačija...

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Slobodan Urošević na utakmici Fejnorda i Partizana u Roterdamu

Iza sebe ima sezonu iz snova, a pored sjajne igre, najviše se pamte golovi protiv Genta i Crvene zvezde.

- Protekla sezona bila je najbolja u mojoj karijeri. Uvek je lepo kada postigneš gol i pomogneš  timu da stigne do pobede. Svaki gol koji sam dao je specifiča, ali ni gol protiv Genta i onaj protiv Zvezde nisu bili dovoljni da ostvarimo željeni rezultat.Drago mi je zbog ta dva gola, ali sa druge strane, nisu imali tu težinu zbog krajnjeg ishoda tih mečeva. 

Njegov pogodak doneo je izjednačenje fudbalerima Partizana. Činilo se da će crno-beli stići do preokreta i pobede, ali se dogodilo potpuno suprotno.

- Upravo tako, izjednačili smo na 1:1 i mi na terenu smo mislili da ih u tim trenucima imamo u našim rukama, ali se sve u sekundi promeni. Na kraju je jedino bitan, ali naravno da mi gol protiv Zvezde mnogo znači, kao i svakom fudbaleru Partizana. Nema boljeg osećaja, nego postići gol večitom rivalu, i svakako da ću ga pamtiti i uvek ga se rado sećati.

Zbog dobrih igara, popularni Čaki je bio od strane navijača upoređivan sa najboljim svetskim bekovima. Ipak, on nema dilemu koji igrač mu je uzor.

- Marselo mi je omiljeni levi bek, a Real Madrid, takođe, obožavam. Ono što je Marselo osvojio i kako je igrao, to je nešto posebno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marselo, legenda Real Madrida

Levi bek Partizana otkrio nam je koja zemlja bi bila idealna za nastavak njegove karijere.

Svi bi mi da budemo na toplom i lepom mestu za život i u top klubu. Na primer, Engleska nikako ne dolazi u obzir, a Španija bi bila moj idealni izbor. Ipak, ja sam zadovoljan u Partizanu, da nisam ne bih produžio ugovor sa klubom.

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Urošević slavi gol

Brojni igrači crno-belih imaju tetovaže, ali Urošević nije jedan od njih. Priznao je i da nekim njegovim saigračima one dobro ni ne stoje.

- Nikada nisam bio taj tip, Kada sam bio mlađi, i imao mladalačke bubice, imao sam želju da odradim neku, ali me je to brzo prošlo. Kažu kad uradiš jednu, da moraš da nastaviš sa time i uradiš ih više. Ništa nije loše u tome, ima nekih saigrača kome jako dobro stoje tetovaže, ali ima i onih kojima stoje mnogo loše, ali ne bih otkrivao njihova imena.

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Urošević na utakmici Partizana i TSC-a u Beogradu

Poznato je da je naš sagovornik veliki prijatelj sa Markom Gobeljićem, sa kojim je zajedno nastupao u Napretku. Ipak, kada se igra derbi, sve se ostavlja po strani.

- Ne čujemo se nekoliko dana posle derbija. Dobar sam sa Gobelljom i još par momaka iz Crvene zvezde, ali na terenu se sve to zaboravlja. Ipak, kad se završi utakmica  ponovo smo prijatelji. Stvorilo se dosta mržnje između nas i Zvezde, neke loše izjave, trebalo bi spustiti loptu. Mi smo samo igrači i naš jedini posao je da igramo, a ne da se bavimo takvim stvarima.

Republika

Foto: fkcrvenazvezda

Marko Gobeljić

Pitanje je da li će biti moguće smanjiti tenzije u sezoni koja prvaku donosi direktan plasman u Ligu šampiona.

- Slažem se sa tom konstatacijom, Liga šampiona donosi dosta u tom finansijskom delu, znači i nama igračima, ali i da nije ulog direktan plasman u LŠ, tenzije će uvek biti tu. Prost, titula je ultimativni cilj, ali treba obratiti pažnju i probati da se sve te stvari drže u granicama normale.

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Urošević sa saigračima iz Partizana

Kada bi mogao da bira, pre bi odabrao osvajanje LŠ sa Partizanom, nego SP sa reprezentacijom Srbije.

- Svako se nada igranju za svoju zemlju. Postoji, naravno, velika želja, ali to već ne zavisi samo od mene. Liga šampiona sa Partizanom bi mi, ipak, više značila nego titula na Svetskom prvenstvu. Uvek postoji velika želja da se igra za reprezentaciju, ja sam tu priliku imao na turneji u Americi, osvojio sam titulu sa omladinskom reprezentacijom, ali Partizan je moja kuća. 

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Urošević sa saigračima iz Partizana

Čaki je cimer sa Igorom Vujačićem, kojeg je morao nešto duže da čeka, pošto je crnogorski reprezentativac stigao tek u subotu, posle dugačkog puta sa dvojicom novinara.

- Nisam ga čekao, hteo sam da mu zatvorim vrata, ali niko nije hteo da ga prihvati, pa sam se sažalio. Šalim se naravno, sa Vujketom sam dosta dobar, mogu da kažem da se sa njim najviše družim od svih saigrača. Dobar je dečko, ali ne bih previše da ga hvalim da se ne bi uobrazio, pa ako može ovaj deo da se ne objavi, napišite da ne zna ništa.. Naravno, šalim se on je top momak i fudbaler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading