Fudbalska Srbija tuguje: Preminuo je nekadašnji golman Partizana i niškog Radničkog!

Autor:

Sport

25.06.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga...

Fudbalska Srbija tuguje: Preminuo je nekadašnji golman Partizana i niškog Radničkog!

Foto: pixabay.com

Miodrag Knežević, poznatiji kao Knez, nekadašnji golman niškog Radničkog i beogradskog Partizana preminuo je u 72. godini života.

Tim povodom, javnosti se obratio i klub sa "Čaira", a u saopštenju stoji:

- Preminuo je Miodrag Knežević Knez, legendarni golman, a kasnije i uspešni funkcioner našeg kluba. Jedan je od najboljih golmana u istoriji Radničkog, za koji je upisao 595 nastupa. Za Radnički je branio od 1960. do 1974. godine, a u sezoni 1971/1972 odigrao je i 14 utakmica za Partizan, pa se vratio u Niš. Dva puta je branio za reprezentaciju Jugoslavije. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće.

Republika

Foto: printscreen

In Memoriam: Miodrag Knežević (1940 - 2022)

 

Miodrag Knežević Knez je rođen 22. avgusta 1940. godine u Gornjoj Stupanji kod Aleksandrovca. Fudbalski karijeru je započeo u aleksinačnom Napretku, a 1960. godine prelazi u Radnički iz Niša za koji je nastupao do 1974. godine zabeleživši gotovo 600 nastupa za klub sa "Čaira".

Dres beogradskog Partizana nosio je u sezoni 1971/72.

Za mladu reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jednu utakmicu, dok je zabeležio i dva nastupa u najboljoj selekciji Jugoslavije, u Sofiji protiv selekcije Bugarske 6. maja 1966. i protiv izabrane reprezentacije Albanije u Tirani 14. maja 1967. godine.

Nakon penzionisanja, dugo godina bio je sekretar i direktor Radničkog iz Niša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading