Istorijska fotografija je isplivala na videlo: Legendu Crvene zvezde ni najvatrenije pristalice ovog kluba ne bi prepoznale! (FOTO)

Autor:

Sport

23.06.2022

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavlja jednu od najvećih legendi kako Crvene zvezde, tako i jugoslovenskog fudbala uopšte.

Istorijska fotografija je isplivala na videlo: Legendu Crvene zvezde ni najvatrenije pristalice ovog kluba ne bi prepoznale! (FOTO)

Foto: Telegraf/DraganKadić

Dušan Dule Savić, punih devet godina bio je član Crvene zvezde. Tokom tog perioda svoje ime je upisao zlatnim slovima u anale kluba sa našeg najvećeg stadiona, a slobodno se može reći da ne postoji igrač u istoriji crveno-belih koji je više voljen i poštovan od strane navijača kako kluba čiji je dres nosio, ali i pristalica najljućih rivala.

Foto: Aleksandar Apostolovski "Dule Savić"

Aleksandar Apostolovski "Dule Savić"

 

O fudbalskoj legendi sa Uba pisao je i novinar Aleksandar Aposltolovski, koji je u svojoj knjizi "Dule Savić" objavio i prvu fotografiju slavnog fubalera u dresu Crvene zvezde. Potpuno je jasno da bi mnoge, pa čak i najvatrenije pristalice kluba iz Ljutice Bogdana, teško mogle da prepoznaju svog kasnijeg ljubimca, ali je svakako interesantno videti kako je Dušan Savić izgledao kad je te 1972. godine, sa nepunih osamnaest godina starosti stigao na veliku scenu i poneo crveno-beli dres.

Foto: Aleksandar Apostolovski "Dule Savić"

Prva fotografija Duleta Savića u dresu Crvene zvezde

 

Dule Savić je rođen 1. juna 1955. godine na Ubu. Fudbalski je prohodao u lokalnom Jedinstvu gde uz Dragana Džajića ima zvanje fudbalske ikone.

Marta 1972. godine stigao je u redove Crvene zvezde gde je prvu godinu proveo u omladinskom pogonu kluba, da bi već 1973. debitovao i na velikoj sceni. Tokom devet godina u opremi crveno-belih boja odigrao je ukupno 410 mečeva i bio strelac 266 pogodaka. Osvojio je dve šampionske titule 1977. i 1980. godine, kao i jedan trofej u nacionalnom kup takmičenju 1982. Šampionske lovorike iz 1981. godine je propustio zbog odluženja vojnog roka.

Nakon odlaska iz redova Crvene zvezde otišao je u španski Sporting iz Hihona, da bi nakon toga šest sezona proveo u Francuskoj gde je nastupao za Lil i Kan.

U dresu sa nacionalnim grbom odigrao je 12 mečeva i bio strelac četiri pogotka.

Po okončanju igračke karijere nije se posvetio trenerskom pozivu, a u periodu od 1998. do 2005. godine obavljao je funkciju sportskog direktora kluba u doba ka da je crveno-beli kolektiv predvodio Dragan Džajić.

Foto: Starsport

Dušan Dule Savić na beogradskoj Marakani

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading