Počinje EP za omladince: Kapiten Orlića veruje da Srbija može do pehara!

Autor: Tanjug

Sport

19.06.2022

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ne potcenjuje Izrael.

Počinje EP za omladince: Kapiten Orlića veruje da Srbija može do pehara!

Foto: FSS

Omladinci Srbije pred Evropsko prvenstvo

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, staruje danas (nedelja) u 17.30 sati na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj utakmicom sa Izraelom.

Rivali Srbije u B grupi Evropskog prvenstva biće još Engleska 22. juna i Austrija 25. juna.

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Aleksandar Jović poručio je da je njegov fokus isključivo na prvom meču Evropskog prvenstva protiv Izraela i da se ne bavi temom eventualnog plasmana u polufinale.

"Orlići" će u 17.30 sati u gradiću Žijar nad Hronom odigrati prvi meč na kontinentalnom turniru, a prethodne dane proveli su u bazi u mestu Vihnje.

Jović je izjavio da se trenutno ne bavi pričama o eventualnom plasmanu u polufinale koje bi automatski donelo i učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine u Indoneziji.

- Naš fokus je samo na prvom sledećem protivniku, a to je Izrael. Dalje naše misli ne idu. Mislim da smo dovoljno uradili i da smo se spremili za ono što nas očekuje, da meč sa Izraelom privedemo kraju na najbolji mogući način. Dakle, možemo da pricamo o očekivanjima, imam ih i ja kao selektor, imaju ih i igrači, ali naš zadatak je samo prvi naredni meč - izjavio je Jović, a preneo sajt FSS.

Republika

Foto: FSS

Aleksandar Jović

Selektor je rekao da ne smatra da je Izrael najveće iznenađenje kvalifikacija za EP i da je rival potpuno zasluženo među najboljih osam ekipa na kontinentu.

- Mi ga ne tretiramo kao iznenađenje, već reprezentaciju koja je pravi dobre rezultate poslednjih godinu dana. Imali su 19 utakmica, prijateljskih i zvanićnih, izgubili su samo dve, a igrali su i protiv Španije, Francuske, Nemačke...Mečevi u kojima su ostvarili pobedu ili igrali nerešeno. Radi se o veoma, veoma disciplinovanoj ekipi koja igra visok presing od prvog minuta, bore se do fanatizma. Igraju na kontranapade, imaju dva veoma brza igrača, Jednostavno, radi se o kvalitetnoj selekciji. Želim, ipak, da naglasim da se mi ne bavimo toliko njima, koliko pre svega razmišljamo o sebi. Igračima dajemo samo neophodne informacije, onoliko koliko je to potrebno. Bavimo se uglavnom samo nama, da mi budemo naša najbolja verzija i da budemo bolji nego u prethodnoj utakmici - izjavio je Jović.

Kapiten selekcije Srbije do 19 godina Nikola Petković istakao je da ova grupa igrača može da ponovi uspeh generacije koja je 2013. postala prvak Evrope.

- Spremni smo i možemo da ponovimo taj uspeh, ali to nije lako obećati. Imamo svoje snove. Treba da zaboravimo i arhiviramo uspeh iz Holandije. Fokus nam je sada samo na ono što nas očekuje u Slovačkoj. I treba da težimo plasmanu u polufinale. Idemo, ipak, od meča do meča - izjavio je Petković.

Republika

Foto: FSS

Nikola Petković

Fudbaler Čukaričkog smatra da je Srbija kvalitetniji rival od Izraela.

- Gledali smo Izrael, dobra su ekipa, ali mislim da imamo veći potencijal od njih i da smo bolja selekcija - zaključio je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading