Piksi pred Sloveniju: Biće promena u timu!

Autor:

Sport

04.06.2022

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je pred duel drugog kola u Ligi nacija.

Piksi pred Sloveniju: Biće promena u timu!

Foto: ATA Images

Dragan Stojković Piksi

Srbija će u nedelju od 20:45 dočekati reprezentaciju Slovenije na stadionu Rajko Mitić.

"Orlovi" su u prvom meču poraženi na domaćem terenu od Norveške rezultatom 1:0.

Iskoristili smo vreme da izanaliziramo sve što se desilo i ono što treba da se desi. Sigurno da je bilo neke manje dobrih i dobrih stvari, bez obzira što je rezultat bio negativan. Ostajemo pri stavu da budemo pozitivni. To je model viđen u drugom poluvremenu protiv Norveške koje je proteklo u dominaciji, izostao je samo gol - rekao je Dragan Stojković.

Piksi je najavio promene u duelu sa Slovenijom.

Veoma je teško fizički. Moramo da prihvatimo program, a to je četiri utakmce u 10 dana. Vidimo da igrači nisu na stopostotnom nivou, što je normalno. Pokušaćemo da osvežimo tim sa novim imenima.

Poraz Srbije od Norveške jeste iznenađenje, ali samo dan posle tog meča širom Evrope događali su se šokantni rezultati, a teške poraze na domaćem terenu doživeli su Hrvatska i Belgija.

Republika

Foto: Starsport

Erling Haland i Aleksandar Mitrović

- To se negde i uklapa u naše razmišljanje. Gledajući te rezultate, to se ne razlikuje previše od toga što ja mislim. Prateći stranu štampu vidim da su pojedini selektori i igrači razočarani s obzirom na kalendar. Ovo je vreme odmora i za porodicu. Ne tražimo nikakav alibi, ali su rezultati pokazali da je to negde ono što i mi mislimo. Ovih par dana u razgovorima koje sam imao sa igračima, sve se svodi na iscrpljenost, umor, zasićenje. To je istina. Možete da vidite preko Mitrovića, Tadića, Sergeja i svih ostalih koji su imali ful sezonu. Zato i kažem da rezultate koji će se desiti u ovom periodu ne treba gledati ni kao čudo, ni kao tragediju. Smatram da je to vreme da i neki drugi igrači dobiju šansu. Pa kad me neko pita što stavljam Jovića kada on u Realu ne igra. Pa kako da dobije na samopuzdanju? Ja u njih ne sumnam, jedino me brine psiha i fizika. Što se tehnike tiče ne brinem, igrači shvataju kako treba da igraju i ponašaju se na terenu. Bilo bi sa moje strane suludo da forsiram jedan te isti tim da igra sve ove utakmice. Verovatno će svi dobiti šansu da igraju.

Piksi je potom dao svoje mišljenje o samom postojanju takmičenja poput Lige nacija.

Mišljenja su podeljena. Generalno ideja da se stvori Liga nacija ima potporu. Ima objašnjenje, kako u finansijskom tako i takmičarskom. To mesto te vodi u baraž daje ti šansu da igraš, sa druge strane te šalje u veću grupu. Ti si sad kao bolji, ali ja smatram da su to nijanse. Mi smo tu da poštujemo FIFA, iako ona nije unilateranla. Videćemo dokle će trajati ovaj eksperiment. Ideja kao ideja je dobra. Možda bolje i to nego igrati prijateljske gde nećeš moći da računaš na najbolje igrače. Zašto bi ih maltretirao? Mi kao savez moramo poštovati ono što je pred nama. Malo mi je samo žao igrača zbog psihološkog momenta gde bi oni trebalo da budu na zasluženom odmoru. Zadnje dve godine imamo problematiku da moramo da se uklapamo u stvari na koje nismo navikli.

Za kraj, istakao je da je bio zadovoljan reakcijom svojih igrača u drugom poluvremenu meča protiv Norvežana, a nije isključio mogućnost da Srbija protiv Slovenije od starta zaigra sa dva napadača.

Najviše sam zadovoljan pozitivnom reakcijom igrača u svlačionici. Videla se želja, nisu želeli da izgube bez borbe. Ono što rade je stil fudbala koji želimo da igramo. Model iz drugog poluvremena bismo morali da pokažemo protiv Slovenije. Na igračima je da pronađu motiv i poslednji atom snage. Da daju od sebe koliko mogu. Daleko od toga da mislimo da će biti laka utakmica, moramo apsolutno ozbiljno da shvatimo.Ovo je jedna prilika, da posle lošeg starta tražimo mogućnost da se povrati samopouzdanje. Da potvrdimo rejting koji imamo, a pobeda je jedina koja donosi spokojstvo i satisfakciju. Jedna od opcija je igrati sa dva napadača, zašto da ne? Videćemo kako će igrači reagovati. Neki su imali poštedu, a sa drugima smo pokušavali da uigravamo linije. Želimo pobedu uz sav respekt prema Sloveniji, da povratimo ono što smo izgubili protiv Norveške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Leon

04.06.2022 14:40

E moj Piksi... Zanimljivo. Pa vidi i igrači Norveške imaju sezonu iza sebe. Ne gledaj u tuđa dvorišta. Nemaš sredinu, pakera. I da nemaš KATAI - a. Ufurani sram te bilo.