OGLASILA SE BRITANSKA POLICIJA! Ovo je razlog evakuacije Trafalgar skvera: Bezbednosno upozorenje je ukinuto

Autor:

Svet

04.06.2022

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska policija je danas saopštila da je nakratko evakuisala londonski Trafalgar skver, blizu mesta gde će kasnije biti održane proslave povodom platinastog jubileja kraljice Elizabete, ali i navela da je bezbednosno upozorenje ubrzo ukinuto i da će trg ponovo biti otvoren.

OGLASILA SE BRITANSKA POLICIJA! Ovo je razlog evakuacije Trafalgar skvera: Bezbednosno upozorenje je ukinuto

Foto: Tanjug/AP

- Incident je sada završen i trg će se ponovo otvoriti u dogledno vreme - objavila je policija na Tviteru, prenosi Rojters.

Prema ranijoj izjavi jednog portparola policije, veruje se da je incident uključivao sumnjivi paket.

On je rekao je da je ranije izvršeno više provera u toj oblasti, koja je na maloj udaljenosti od mesta gde će tokom dana biti održan koncert ispred Bakingemske palate, naveo je Rojters.

Britanski "San" objavio je da je Trafalgar skver evakuisan nakon što je "sumnjivi paket" otkriven na najpoznatijem londonskom trgu.

Prestravljeni posmatrači saopštili su da su čuli "jaku eksploziju" ubrzo nakon što su policajci upozorili ljude da se drže dalje od tog područja.

Londonska vatrogasna brigada takođe je bila prisutna, preneo je britanski Telegraf.

Kako je navedeno, Hitna pomoć je saopštila da je upoznata sa akcijom policije, ali da nije pozvana.

Zbog incidenta više nije dozvoljeno da posetioci uđu u Nacionalnu galeriju, saopštili su predstavnici popularne turističke atrakcije, navodi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading