Kraj velike karijere: Tevez otišao u penziju zbog smrti voljene osobe...

Autor:

Sport

04.06.2022

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni Argentinac "okačio kopačke o klin"....

Kraj velike karijere: Tevez otišao u penziju zbog smrti voljene osobe...

Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni argentinski napadač Karlos Tevez (38) doneo je odluku da "okači kopačke o klin", a priznao je da više ne može da igra zbog smrti staratelja, kojeg je smatrao za drugog oca, pošto mu je biološki ubijen dok se nije rodio.

Osvajač zlatne olimpijske medalje iz Atine 2004. otkrio je da je imao ponude da igra u MLS ligi, iako je poslednji put nastupio u dresu Boke Juniors u junu 2021. godine. 

Ponudili su mi mnogo stvari, uključujući i SAD. Ali to je to, sve sam dao. Igranje prošle godine bilo je veoma teško, ali samo mogao da vidim svog starog. Prestao sam da igram jer sam izgubio obožavaoca broj jedan - rekao je Tevez aludirajući na smrt drugog oca koji je preminuo nakon komplikacija od korone.

 

 

Ofanzivac koji je od 2004. do 2013. odigrao 76 utakmica uz 13 golova za nacionalni tim otvorio je dušu rečima da se bori sa viškom kilograma, iako je prilikom odlaska sa Bombonjere rekao da može da igra najmanje do 42. godine.

- Imam tri-četiri kilograma viška. Ustajem malo kasno. Ne mogu da zamislim da se vratim treninzima i trčanju. Ustajao sam ranije u šest ujutru da bih prvi stigao na trening, a odlazio sam poslednji. Sada nemam snage za to - zaključio je Karlos.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Popularni Karlitos karijeru je počeo u Boki Juniors, zatim je otišao u Korintijans, a prvi klub u Evropu bio mu je Vest Hem junajted.

Potom je usledio možda i najbolji period karijere u Mančester junajedu, a potom je iznenadio i obukao dres gradskog rivala Mančester sitija.

Zatim je otišao u Juventus, pa se vratio u Boku, a onda se otisnuo u Kinu gde je nastupao za Šangaj Šenhuu, i na kraju se ponovo vratio u Boku. 

Karlos je u dresu Boke osvojio 11 trofeja i to sve moguće, bio je šampion Brazila jednom, a u Mančester junajtedu se radovao uz šest trofeja, a najveći je Liga šampiona 2008. godine.

U klupskoj karijeri Tevez je dao 308 golova na 746 utakmica.

U Sitiju je uzeo FA kup 2011, a godinu dana kasnije Premijer ligu i Komuniti šild. Četiri pehara upisao je u Juventusu, od toga dve Serije A.

Trofej nije izostao ni u Aziji, pošto je u Kini osvojio nacionalni Kup 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading