OTIŠAO JE: Selektor napustio reprezentaciju pred start Lige nacija!

Autor:

Sport

02.06.2022

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće izdanje najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja samo to nije startovalo, a jedna od najboljih svetskih reprezentacija našla se pred velikim problemom.

OTIŠAO JE: Selektor napustio reprezentaciju pred start Lige nacija!

Foto: Starsport

Pre godinu i po dana u velikom finalu UEFA Lige nacija za sezonu 2020/21, nacionalna selekcija Francuske na milanskom „San Siru“ savladala je reprezentaciju Španije rezultatom 2:1 čime je stigla do novog trofeja. Ovoga puta, pred novi start takmičenja i mečeve sa Danskom (3. juna), Hrvatskom (6. juna i 13. juna) i Austrijom (10. juna), Francuska fudbalska reprezentacija suočila se sa odlaskom selektora Didijea Dešama.

Naime, Dešamp je napustio pripreme francuske reprezentacije zbog tragedije u porodici. Kako prenose mediji u zemlji „galskih petlova“ Didijeu je preminuo otac Pjer, pa se iskusni stručnjak pridružio porodici u teškom trenutku.

Tim povodom javnosti se obratio i predsednik Fudbalske federacije Francuke, Noel le Gret:

- S velikom tugom obaveštavamo javnost da je preminuo otac  našeg selektora Didijea Dešama. On je napustio pripreme nacionalnog tima i otišao da bude sa porodicom.

Foto: Starsport

Didije Dešam - selektoir fudbalske reprezentacije Francuske

 

Za sada nije poznato da li će se Dešamp vratiti u nacionalnu selekciju do starta novog ciklusa UEFA Lige nacije i prvog susreta koji Francuzi igraju 3. juna u Sen Deniju protiv izabrane reprezentacije Danske.

Treba napomenuti da će Didije Dešam za nešto više od meec dana proslaviti punu deceniju od kako sedi na klupi reprezentacije Francuske. On je na to mesto došao 8. jula 2012. godine nasledivši Lorana Blana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading