MADRID OČIMA NE VERUJE: UEFA donela važnu odluku – Oni se ne mogu smatrati evropskim šampionima!

Autor:

Sport

30.05.2022

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz madridske prestonice po 14. put u svojoj istoriji se popela na krov Evrope, ali ovo zvanje neće moći da ponesu svi fudbaleri ovog kluba.

MADRID OČIMA NE VERUJE: UEFA donela važnu odluku – Oni se ne mogu smatrati evropskim šampionima!

Foto: Tanjug/AP

Pobedom nad Liverpulom rezultatom 1:0, Real Madrid je pomerio granice rekorda kada je evropski fudbal u pitanju, ali je samo par dana nakon pariskog finala, evropska kuća fudbala UEFA donela odluku kojom se dvojici igrača ovog kluba oduzima zvanje evropskog šampiona i pored činjenice da su tokom ceremonije na stadionu u Sen Deniju dobili medalje namenjene pobedniku.

Naime, kako prenosi španska „Marka“, Isko i Andrej Lunin nisu zabeležili ni minut na terenu u ovogodišnjem ciklusu elitnog takmičenja i samim tim ne mogu se smatrati delom ekipe koja se popela na krov Evrope.

Isti izvor istovremeno napominje da se očekuje da obojica fudbalera tokom predstojećeg leta napuste redove kraljevskog kluba.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović

 

Kada je reč o srpskom internacionalcu Luki Joviću, on svakako ostaje upisan u analima kako kluba sa „Santijago Bernabeua“, tako i istorijatu UEFA Lige šampiona kao osvajač „srebrne anfore“, pošto je tokom ovogodišnjeg takmičenja zabeležio tri nastupa u dresu kraljevkog kluba, a jednom je bio je starter.

Treba napomenuti da klub iz španske prestonice u svojim vitrinama ima čak 27 evropskih trofeja. Kao što se dobro zna oni su 14. puta bili šampioni Evrope, dva puta su osvajali Kup UEFA, a četiri puta su podizali pehar u evropskom Superkupu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading