NJEGOVA ISTORIJA DATIRA OD XV VEKA: Šta povezuje april 1991. godine, maj 2000, jugoistočni Srem i Crvenu zvezdu? (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

30.05.2022

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagradno pitanje na koje ni najveći poznavaoci srpskog fudbala, kao i najvatrenije pristalice Crvene zvezde, ne bi znali odgovor...

NJEGOVA ISTORIJA DATIRA OD XV VEKA: Šta povezuje april 1991. godine, maj 2000, jugoistočni Srem i Crvenu zvezdu? (FOTO, VIDEO)

Foto: Starsport

Upravo naseljeno mesto koje se nalazi u jugoistočnom Sremu, a koje po sačuvanim spisima datira još od 1404. godine, povezuje navedene događaje šest vekova kasnije, kao i fudbalskli klub koji je tog proleća ’91. ispisao najsvetlije stranice svoje istorije.

Da podsetimo...

Aplila 1991. godine, tj. dvadeset četvrtog dana tog meseca, Crvena zvezda je ostvarila jedan od najvećih uspeha na svom stadionu. U revanš meču polufinala Kupa evropskih šampiona crveno-beli su remizirali s minhenskim Bajenom (2:2) što je bilo dovoljno da se meec dana kasnije nađu u finalu tadašnjeg elitnog evropskog klupskog takmičenja u Bariju.

 

 

Punih devet godina kasnije, 17. maja 2000. godine, u nekom potpuno drugačijem okruženju, Crvena zvezda koju je tada sa klupe predvodio legendarni trener Slavoljub Muslin, u poslednjem prvenstvenom meču na svom stadionu u sezoni 1999/2000 savladala je smederevski Sartid rezultatom 2:0 čime su obezbedili novu šampionsku titulu u domaćim okvirima, tadašnjem Prvenstvu Jugoslavije.

 

 

Ono što je zajedničko za oba događaja, pored uspeha kluba iz Ljutice Bogdana, jeste činjenica da su se nakon odigranih mečeva navijači Crvene zvezde našli na travnatom tepihu našeg najvećeg stadiona, a tom prilikom „nastradale“ su stative golova koje su navijači odmeli kao suvenir.

Tu sad stižemo do suštine priče.

U Jakovu, mestu u beogradskoj opštini Surčin, pristalice crveno-belih iz ovog mesta ovekovečili su dva navedena događaja. Naime, stative sa beogradske „Marakane“ istaknute su u centru mesta uz prigodnu tablu koja podseća na sve ranije iznešeno.

Foto: facebook.com/Vladimir Ljubinković

Jakovo
Republika

Foto: facebook.com/Vladimir Ljubinković

Delije Jakovo

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading