OPŠTI HAOS: Grmelo je kao na frontu – Pre tri decenije Zvezda ih je fudbalski ponizila, a sada nisu mogli da se pomire sa selidbom u niži rang!

Autor:

Sport

25.05.2022

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drezden je ponovo u suzama, a sportski neuspeh još jednom su obeležili incidentima na tribinama.

OPŠTI HAOS: Grmelo je kao na frontu – Pre tri decenije Zvezda ih je fudbalski ponizila, a sada nisu mogli da se pomire sa selidbom u niži rang!

Foto: twitter.com/printscreen

Naime, u revanš susretu baraža za opstanak u nemačkoj „Cvajti“, sasatle su se ekipe koje su u poslednje tri decenije pretrpele prave fudbalske lekcije od Crvene zvezde.

Nakon prvog susreta koji je okončan bez pobednika rezultatom 0:0, fudbaleri Dinama iz Drezdena, pred punim tribinama „Rudolf Harbig“ stadiona, dočekali su Kajzerslautern. Sve je u gradu koji se nalazi svega dvadesetak kilometara od granice sa Češkom Republikom bilo spremno za proslavu uspeha, ali ipak su se o nečumu pitali i fudbaleri sa jugozapada Nemačke.

Nakon prilično bojažljivih prvih 45 minuta susreta, u nastavku su fudbaleri Kajzerslauterna su golovima Danijela Hanslika u 59. i Filipa Herčera u 90. minutu stigli do pobede i plasmana u drugi rang nemačkog fudbala, dok će ekipa Dinama iz Drezdena nakon samo godinu dana provedenih u Cvajti, morati naredne sezone da se takmiči u trećem stepenu takmičenja.

Time su velika očekivanja domaćih navijača pala u vodu, pa su kao i u sezoni 1990/91 kada su ih fudbaleri Crvene zvezde eliminisali u četvrtfinalu Kupa evropskih šampiona pristupili neredima. Veliki broj baklji, dimnih bombi i petardi je pao na teren što je dovelo do višeminutog prekida susreta.

Kako je sve u finišu susreta na stadionu „Rudolf Harbig“ izgledalo možete videti na sledećem video snimku.

 

 

Treba napomenuti da je usled svih dešavanja, susret u Drezdenu između Dinama i Kajzerslauterna trajao čitavih 112 minuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading