ANA BRNABIĆ ODBRUSILA MILANOVIĆU: Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti! Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti?

Autor:

Vesti

25.05.2022

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je na najnovije pretnje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

ANA BRNABIĆ ODBRUSILA MILANOVIĆU: Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti! Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti?

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

- U jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu da štete, Milanović je izjavio istorijsku nebulozu: "Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti". Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je "mit")? - napisala je premijerka na Tviteru.

 

 

- Treba, kaže Milanović, da pazimo šta radimo, da ne budemo „bezobrazni i drski“ jer ćemo, za članstvo u EU, morati da tražimo MILOST od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?! Što bi moj Mate iz Stare Baške rekao: „ne treba ovome prva pomoć, nego poslednja pomoć“ - dodala je.

 

 

Podsetimo, Zoran Milanović je danas tokom obraćanja novinarima upitan da prokomentariše svoju jučerašnju izjavu - da "Srbija dobro pazi što radi", kao i optužnicu iz Srbije protiv hrvatskih pilota za ubistvo civila na Petrovačkoj cesti.

Milanović je danas, kako i juče, još jednom zapretio Srbiji koja to "ne bi trebala da radi", ukoliko želi da uđe u Evropsku uniju. 

- Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka. Dobrodošla je - počeo je Milanović.

Republika

Foto: Tanjug/HINA/ EDVARD SUSAK

Zoran Milanović

 

- Itekako smo se mogli dogovoriti da podignemo optužnicu protiv Vučića. Ali mi to nismo učinili. Ne znam zašto je Brnabićka nervozna. Rekao sam da bi Srbija trebala paziti što radi. Pogledajte kako Šveđani ulaze u NATO 'vis a vis' Turske. Pazi kak se razgovaraš i kako kaže naš narod 'what goes around, comes around - rekao je on.

Još jedan napad na Vučića

- Vučićev nastup u Glini je krivično delo - rekao je Milanović. Kazao je kako je bila politička odluka da se preko nekih stvari prijeđe.

- Ne, oni optuže hrvatske pilote. Mislite li da bi u Hrvatskoj neko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića? Ali to nije pametno. Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše - naveo je hrvatski predsednik danas odgovarajući na pitanja novinara.   

- Ne zivkaš državnog advokata, ne nalaziš se s njime tajno... Kao premijer, lako smo se mogli dogovoriti da se podigne optužnica protiv Vučića. Dotle državna vlast seže, ali mi se time nismo bavili. Ne znam zašto je Brnabić nervozna, ja sam se više plašio da neko u Hrvatskoj ne poludi - rekao je i još jedno zapretio da bi Srbija trebala da pazi šta radi, kao što je rekao i juče.

- Oni žele u EU? Evo kako prolaze Šveđani koji žele u NATO. Možda su s razlogom bili bezobrazni prema Turskoj, ali sad traže milost. Pazi što radiš - zapretio je ponovo Srbiji hrvatski predsednik Zoran Milanović.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Zeljko

25.05.2022 16:41

Milanović bi mogao malo da smanji doživljaj, ko prati malo politiku u regionu videće da je on pomahnitao sa totalno glupim izjavama ne samo u vezi Srbije nego u vezi svega.

Slavko

26.05.2022 06:01

Zoran Milanović bi morao da smanji doživljaj, ko prati malo politiku u regionu videće da je on pomahnitao sa totalno glupim izjavama ne samo u vezi Srbije nego u vezi svega.