TELEKOM SRBIJA: Nismo izgubili spor

Autor:

Vesti

25.05.2022

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Privredni sud u Beogradu je doneo prvostepenu nepravosnažnu presudu , spor nije konačan.

TELEKOM SRBIJA: Nismo izgubili spor

Foto: Telekom Srbija

Povodom netačnih i neistinitih pisanja pojedinih medija, dužnost nas kao kompanije jeste da javnost obavestimo o istinitom razvoju događaja, koji se tiče navodnog gubitka spora u korist kompanija United Grupe.

U vezi sa tim, Telekom Srbija je iskoristio svoje zakonsko pravo da se obrati Privrednom sudu u Beogradu, kako bi se utvrdilo da su članice United Grupe izvršile radnje nelojalne konkurencije kršenjem kodeksa poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja iznošenjem neistinitih i uvredljivih tvrdnji i podataka o kompaniji Telekomu Srbija, usmerenih na narušavanje njenog ugleda i poslovanja.

Ishod je zapravo sledeći – Privredni sud u Beogradu je doneo prvostepenu nepravosnažnu presudu koja nema nikakvo pravno dejstvo sve dok viša sudska instanca ne odluči o žalbi koju ćemo svakako podneti. Time je sasvim jasno i očigledno da spor nije konačan.

Razlog podnošenja naše tužbe jeste da se pred sudskim institucijama pokaže i dokaže da se mediji u vlasništvu United Grupe zloupotrebljavaju za nelojalne obračune sa konkurencijom. S tim u vezi, Telekom Srbija će preduzeti sva dalja pravna sredstva u borbi za pravdu.

Komentari (0)

Loading