REDSI STIGLI DO TROFEJA: London u suzama - Jirgen Klop je ponovo uspeo!

Autor:

Sport

14.05.2022

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama na Vembliju okončana je nakon jedanaesteraca...

REDSI STIGLI DO TROFEJA: London u suzama - Jirgen Klop je ponovo uspeo!

Foto: Tanjug/AP

U finalu FA kupa, na "Vembliju" sastale su se ekipe Liverpula i londonskog Čelzija.

Pobednika nije bilo nakon regularnih 90 minuta igre, ista situacija bila je aktuelna i nakon produžetaka, pa su o osvajaču trofeja odlučivali jedanaesterci, a tu su "Redsi" bili precizniji i sasvim zasluženo stigli do trofeja.

Čelzi - Liverpul 0:0 (0:0) - 5:6

Tokom prvog perioda igre i pored činjenice da se mreže nisu tresle, viđena je zanimljiva fudbalska predstava. Fudbaleri Čelzija mogli su do gola u 23. i 28. minutu, ali Žoržinjo i Alonso nisu bili precizni.

Ekipu Liverpula je u 33. minutu zadesio veliki maler. Povredio se Mohamed Salah koji je zbog toga morao da napusti igru.

Liverpul je mogao do pogotka i u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je Diego Žota šutirao preko gola.

 

 

Već u uvodnim minutima nastavka igre Lukaku je pogodio prečku golmana Alisona, a zatim su usledile šanse na obe strane, ali promene rezultata nije bilo.

U samom finišu susreta i Liverpul je pogodio okvir gola. Udarac Robertsona završio je na stativi, pa je meč ušao u produžetke.

Promene rezulatata nije bilo ni nakon dodatnih 30 minuta igre, pa su o osvajaču trofeja odlučivali jedanaesterci. Presudna je bila sedma serija u kojoj je Alison odbranio udarac Maunta, a Cimikas je preciznim udarcem doneo veliko slavlje igračima i navijačima Liverpula.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading