KO ZNA ŠTA BI BILO SA "CRVENIMA": Da Klop nije sreo NJU, NE BI BIO U LIVERPULU!

Autor:

Sport

05.05.2022

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Crvene zvezde zahvalni su Tei Katai za povratak svog ljubimca na Marakanu, a fanovi Liverpula za uspehe koje nižu sa Jirgenom Klopom mogu da zahvale njegovoj supruzi Uli Zabrok.

KO ZNA ŠTA BI BILO SA "CRVENIMA": Da Klop nije sreo NJU, NE BI BIO U LIVERPULU!

Foto: www.profimedia.rs

Slavlje igrača Liverpula posle osvajanja Lige šampiona 2019. godine

Da Jirgen na Oktoberfestu 2005. nije sreo Ulu, danas gotovo izvesno ne bi bio u Liverpulu i igrao treće finale Lige šampiona u poslednjih pet godina. Ona je te 2005. bila u škripcu i radila je kao konobarica, a upoznali su se u jednom pabu na pomenutom festivalu.

Tri meseca kasnije usledila je veridba, a potom i venčanje. Ula je inače socijalni radnik i pisac knjiga za decu, a bila je najzaslužnija za to što je Klop 2015. odabrao Liverpul i Enfild umesto Mančester junajteda i Old Traforda.

PREGOVORI U NEMAČKOJ

Posle odiseje u Dortmundu bilo je jasno da je Jirgen spreman za novi izazov i veći klub. Izvršni direktor Mančester junajteda Ed Vudvord došao je u Nemačku da s njim pregovara i razgovor je išao u pozitivnom smeru za "crvene đavole", ali je Ula presekla i poručila suprugu da je Liverpul pravi izbor.

- Njegova žena je rekla da Mančester nije pravi klub za njega. A kad se pojavila opcija Liverpula, rekla je da je to pravi izbor. Nešto čudno. Kao da je stvoren za naš klub - otkrio je svojevremeno legendarni defanzivac Liverpula Fil Tompson.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Posle preokreta Liverpula na gostovanju Viljarealu (od 0:2 do 3:2) u polufinalu Lige šampiona Nemac je pohvalio mentalitet svojih igrača.

- Znali smo da u drugom poluvremenu moramo da zaigramo mnogo, mnogo bolje. Rekao sam momcima da moraju da pronađu više prostora, da nam treba više fleksibilnosti i da prestanemo da igramo onako kako Viljarealu odgovara, u njihovoj taktici pokrivanja čoveka. Čim sam video kako smo počeli drugo poluvreme, znao sam da ćemo preokrenuti stvari u svoju korist. Rekao sam igračima da sutradan želim naslove u novinama o mentalnim čudovištima, koja su se izdigla iz situacije - izjavio je Nemac.

JURE SVE TROFEJE

Liverpul je i dalje u igri za sva četiri trofeja ove sezone. Osvojio je Liga kup, očekuju ga finala Lige šampiona i FA kupa i borba za titulu Premijer lige sa Mančester sitijem.

Pre Jirgena u tome su uspeli samo Migel Munjoz, Aleks Ferguson, Karlo Anćeloti i Marčelo Lipi.

Klopu će finale elitnog takmičenja u Parizu (28. maj) biti četvrto u karijeri. Poražen je s Dortmundom od Bajerna (2012), s Liverpulom od Reala (2018), dok je sa "crvenima" podigao "ušati pehar" 2019. trijumfom nad Totenhemom (2:0).

4. put u karijeri Nemac će trenirati tim u finalu Lige šampiona

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading