ISPISANA JE NOVA STRANICA FUDBALSKE ISTORIJE: Niko kao on! Spektaklom do rekorda!

Autor:

Sport

05.05.2022

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Reala obezbedili su još jedno učešće u finalu elitnog evropskog takmičenja.

ISPISANA JE NOVA STRANICA FUDBALSKE ISTORIJE: Niko kao on! Spektaklom do rekorda!

Foto: Tanjug/AP

Na spektakularan način ekipa Karla Anćelotija stigla je do još jedne završne borbe u Ligi šampiona, a upravo ovaj podatak upisao je ime italijanskog stručnjaka u analima fudbalske igre.

Naime, Karlo Anćeloti je postao prvi trenerski stručnjak koji je po peti put odveo svoju ekipu u finale elitnog evrospkog klupskog takmičenja. Time je nadvisio Marčela Lipija, Ser Aleksa Fergusona i Miguela Munjoza koji su to činili četiri puta, dok će ovosezonsko finale između madridskog Reala i Liverpula biti treće finale aktuelnog trenera "redsa" Jirgena Klopa.

 

 

U prethodna četiri finala Karlo Anćeloti je tri puta stizao i do trofeja. U sezonama 2002/03 i 2006/07 to mi je pošlo za rukom sa ekipom Milana (savladani Juventus 0:0-3:2 i Liverpul 2:1), dok je pre osam godina već na krov Evrope stigao sa aktuelnim klubom, Realom iz Madrida, savladavši u Lisabonu gradskog rivala Atletiko sa ubedljivih 4:1.

Jedini neuspeh u završnoj borbi za najcenjeniji pehar u klupskom fudbalu, doživeo je u sezoni 2004/05, kada je sa ekipom Milana u Istanbulu poražen upravo od budućeg rivala Liverpula nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 3:3-2:3.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading