EMOTIVNI PIKSI O OSIMU: Šefe, hvala ti za sve i uživaj tamo negde u raju...

Autor:

Sport

14.05.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije oprostio se od legendarnog stratega koji ga je trenirao u nacionalnom timu Jugoslavije.

EMOTIVNI PIKSI O OSIMU: Šefe, hvala ti za sve i uživaj tamo negde u raju...

Foto: YouTube printscreen/Belle amie

Dragan Stojković

Danas će se u Sarajevu po poslednji put odati počast čuvenom Ivici Osimu koju je nedavno preminuo u 81. godini života.

Sahrana će biti obavljena danas od 14.00 časova na Gradskom groblju "Bare", a najavljen je dolazak mnogobrojnih legendi jugoslovenskog fudbala.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Među prisutnima je i Dragan Stojković Piksi, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije, koji je branio boje Jugoslavije kada je Ivica Osim bio strateg nacionalnog tima.

- On je bio jedan vrlo inteligentan čovek, velikog srca, koji je ostavio dubok trag u našem sportu u fudbalu. Ja njega ne pamtim kao igrača, ne znam njegovu igračku karijeru, ako nekome date nadimak "Štraus sa Grbavice", onda to dovoljno govori o njegovim igračkim kvalitetima. I u ulozi selektora, svima je dobro poznat. Ostavio je dubok trag u nama bivšoj zemlji i svi mi to znamo da cenimo. I ovaj dolazak u Sarajevo danas je jedna vrsta poštovanja prema liku i delu Ivice Osima. On će meni lično ostati u prelepoj uspomeni. Setite se one slike na Mundijalu 1990. godine kada sam postigao taj prvi gol, otrčao sam pravo ka klupi i zagrlio ga iskreno. Eto ta slika dovoljno govori o našem odnosu. Pamtiću ga kao inteligentnog čoveka, spremnog na šalu, mislim da su ljudi koji su rođeni na ovim prostorima samo mogli da razumeju šta Osim govori - rekao je Stojković.

Piksi je uputio poslednju, možda i najemotivniju rečenicu u čast Ivice Osima. Imao je i jedn

- Šefe, hvala ti za sve i uživaj tamo negde u raju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading