ZABORAVITE NA FUDBAL KAKAV STE DO SADA POZNAVALI: Sve se menja iz korena - FIFA donosi REVOLUCIONARNU promenu!

Autor:

Sport

06.05.2022

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno je jasno da se sve sa vremenom menja, ali ovakva promena nije se mogla očekivati.

ZABORAVITE NA FUDBAL KAKAV STE DO SADA POZNAVALI: Sve se menja iz korena - FIFA donosi REVOLUCIONARNU promenu!

Foto: YoutubePrintscreen

Fudbal se decenijama u nazad igra 90 minuta (2x45 minuta), ali očigledno će ovo osnovno pravilo uskoro otići u istoriju.

Čelnici FIFA organizacije, zbog čestih gubitaka vremena tokom same igre i činjenice da je u navedenom vremenskom razdoblju sve manje efektivne igre, blizu su donošenja, slobodno se može reći revolucionalrne odluke, tj. odluke koja bi trebala ovu igru znatno da modernizuje i učini je još atraktivnijom.

Naime, na osnovu predloga čiji je jadan od glavnih zagovarača nekadašnji najbolji fudbalski delilac pravde Pjerluiđi Kolina, fudbalska utakmica bi trebala da se skrati na 60 minuta, s tim što bi se prilikom svakog prekida i merenje vremena zaustavljalo.

Revnostni fudbalski statističari sa Ostrva utvrdili su da je utakmica sa najdužim vremenom provedenim u efektivnoj igri, bio duel između Mančester sitija i Barnlija, tokom koje je zabeleženo 65 minuta i 42 sekunde aktivnog igranja fudbala, a najveća problematika je u činjenici da tokom većine mečeva, gotovo da nema ni 50 minuta aktivne igre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading