REVOLUCIJA: Zaboravite na fudbal kakvog ste do sada znali - već u Kataru će sve biti drugačije!

Autor:

Sport

18.04.2022

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIFA se odlučila na korenite promene u fudbalskoj igri.

REVOLUCIJA: Zaboravite na fudbal kakvog ste do sada znali - već u Kataru će sve biti drugačije!

Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru

Kako prenosi nekada najbolji svetski fudbalski sudija Pjerluiđi Kolina, Svetska fudbalska organizacija FIFA priprema promene koje će u mnogo čemu promeniti fudbalsku igru. Navedene promene odnose se na nadoknadu vremena tokom mečeva.

Naime, odavno je poznato da se tokom susreta mnogo vremena gubi u tzv. "praznom hodu" i da se efektivno igra nikada više od 60 minuta.

Od narednog Svetskog prvenstva koje se krajem godine igra u Kataru, biće primenjeno novo pravilo po kojem će se glavnom sudiji sugerisati koliko će morati da nadoknadi fudbalsku utakmicu usled radovanja prilikom postizanja golova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pjerluiđi Kolina

 

Tim povodom Pjerluiđi Kolina je izjavio:

- Danas je prihvaćeno da je dobro kada meč ima oko 60 minuta efektivne igre. Mi u FIFA ćemo za Svetsko prvenstvo govoriti sudijama kako da nadoknade izgubljeno vreme, ali za postignute golove. Ako su tri gola postignuta u jednom poluvremenu, prosečno slavlje traje minut i po, to je pet minuta slavlja i pet minuta u kojima se fudbal ne igra. Ako želimo da budemo precizniji, moraćemo da se pripremimo za nadoknade vremena od po devet minuta.

Kao što je već naglašeno najnovija promena prvi put će biti primenjena tokom svetske fudbalske smotre, a ostaje nam da vidimo, da li će i nakon toga ostati na snazi kada je svetski fudbal u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading