PRESEDAN: FIFA je donela konačnu ODLUKU, ova reprezentacija će imati ZAGARANTOVANO mesto na Svetskom prvenstvu!

Autor:

Sport

08.04.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska fudbalska organizacija već je najavila velike promene kada je Svetsko prvenstvo u pitanju.

PRESEDAN: FIFA je donela konačnu ODLUKU, ova reprezentacija će imati ZAGARANTOVANO mesto na Svetskom prvenstvu!

Foto: Tanjug/AP

Naime, svetska smotra fudbala koja se krajem godine igra u Kataru biće poslednje planetarno fudbalsko takmičenje koje će se igrati sa 32 reprezentacije učesnice.

Već od narednog, koje je na programu 2026. godine u SAD-u, Kanadi i Meksiku, broj učesnika se povećava na neverovatnih 48 reprezentacija.

Ovom odlukom posebno će dobiti fudbal u Africi i Aziji. Kada je reč o afričkom kontinentu on će u buduće davati devet predstavnika u odnosu na sadašnjih pet, Azija će umesto četiri imati čak osam predstavnika, dok će Severna i Južna Amerika davati po šest učesnika što je za dva više u odnosu na ranije šampionate.

Što se tiče Evrope, broj predstavnika će biti neznatno povećan, pa će "Stari kontinent" u budućnosti predstavljati 16 u odnosu na trenutnih 13 reprezentacija.

 

 

Istovremeno, treba naglasiti da je ovom pormenom najviše dobila naccionalan selekcija Novog Zelenda. Novozelanđani u kvalifikacijama Okeanije nemaju ravnopravnog protivnika, a s obzirom da je Đani Infantino najavio da će ova kvalifikaciona zona dobiti prohodnost ka Svetskom prvenstvu, jasno je da će u narednom periodu reprezentacija Novog Zelanda biti siguran učesnik Svetske fudbalske smotre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading