PREDSEDNIK FIFA ĐANI INFANTINO BI DA PRODUŽI MEČEVE MUNDIJALA: Orlovi, spremite se za još 10 minuta u Kataru!

Autor:

Sport

06.04.2022

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek FIFA smatra da bi navijači bili zadovoljniji ako utakmice duže traju.

PREDSEDNIK FIFA ĐANI INFANTINO BI DA PRODUŽI MEČEVE MUNDIJALA: Orlovi, spremite se za  još 10 minuta u Kataru!

Foto: Starsport

Malo je što se Svetsko prvenstvo u fudbalu prvi put u istoriji održava u zimskom periodu (od 21. novembra do 18. decembra) u katarskoj pustinji, pa su čelnici FIFA, konkretno njen predsednik Đani Infantino, odlučili da uvedu pravilo koje će umnogome izmeniti izgled fudbalskih utakmica na Mundijalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino

Kako prenosi italijanski "Korijere delo sport", prvi čovek Međunarodne fudbalske federacije došao je na ideju da mečevi u startu budu produženi za barem 10 minuta. Nije poznato da li bi se po pet minuta dodavalo na svako poluvreme uz već predviđeno zaustavno vreme ili bi se to činilo po isteku 90. minuta igre. Ova ideja je došla na dnevni red zbog toga što ekipe imaju prava na po pet izmena, što dodatno oduzima dosta vremena od igre. Čelnici FIFA smatraju da gledaoci mogu da vide svega 50 minuta efektivne igre u 90 minuta fudbala i da bi bili zadovoljniji ako bi mečevi duže trajali. Jasno je da bi, ukoliko se ova ideja sprovede u delo, sponzori takođe zadovoljno trljali ruke jer bi dobili dodatnih 10 minuta za oglašavanje.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na sastanku trenera u Dohi posle žreba izneo je ideju da se poveća fond fudbalera koji bi putovali na Mundijal i da bi oni svi trebalo da sede na klupi, odnosno da ne bude igrača koji bi duele posmatrali s tribina. Očigledno je da nas u Kataru očekuju promene koje će izmeniti izgled mečeva, a ostaje da se vidi da li će to biti dobro po Srbiju, koja se nalazi u grupi s Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading