DETALJI HAPŠENJA VESNE MEDENICE: Imala je kartu u jednom pravcu, njen sin ugovarao šverc droge iz Kolumbije!

Autor:

Svet

18.04.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima. Prema tim informacijama, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšena je nešto posle 22 sata, kada je krenula na let za Beograd. Navodno, imala je kupljenu kartu u jednom pravcu.

DETALJI HAPŠENJA VESNE MEDENICE: Imala je kartu u jednom pravcu, njen sin ugovarao šverc droge iz Kolumbije!

Foto: Youtube/Vijesti Online

SDT je sumnjiči da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

- Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu - kazali su sagovornici "Vijesti" iz Uprave policije.

U međuvremenu, jutros nešto pre sedam sati navodno joj je pozlilo i primljena je u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Iz te zdravstvene ustanove, "Vijestima" je ranije danas rečeno da je njeno zdravstveno stanje stabilno, ali i da će biti zadržana na lečenju.

SDT i UP nisu se zvanično oglasili povodom hapšenja nekada prve žene crnogorskog pravosuđa.

Oni su, prema saznanjima Vijesti, od Europola u februaru dobili transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja Vesne Medenice.

Sin otkrio: Majka znala za njegove prljave poslove

Policija je u martu potvrdila da je Miloš Medenica koristio kriptovani telefon preko kog je ugovarao šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, "jer im mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

Foto: Youtube/Vijesti Online

Vesna Medenica je znala za prljave poslove svog sina

- Oni su se pomirili sa Grandovcima i izbacuju po 4 kamiona u 5 dana. I od.. (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja uradio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim kad im ona zna sve i još su oni došli kod nje da je mole da im izađe u susret - navodi se u porukama Medenice i Lalovića.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading