MILORAD KOSANOVIĆ O SVE UČESTALIJIM INCIDENTIMA MLAĐIH KOLEGA: Treneri nisu normalni, izgledaju kao bokseri!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

16.04.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve učestalije frustracije koje treneri superligaških klubova ispoljavaju tokom mečeva izazivale su zgražavanje domaće javnosti. Milorad Kosanović, iskusni fudbalski stručnjak, u razgovoru za Republika.rs tim povodom poručio je da ga mlađe kolege podsećaju na razjarene boksere u ringu.

MILORAD KOSANOVIĆ O SVE UČESTALIJIM INCIDENTIMA MLAĐIH KOLEGA: Treneri nisu normalni, izgledaju kao bokseri!

Foto: Starsport

Milorad Kosanović

POMAHNITALI LALAT

Poslednji u nizu ekscesa načinio je Nenad Lalatović, šef struke kragujevačkog Radničkog, koji je bez konkurencije šampion u toj kategoriji. Temperamentni stručnjak, usred meča s Radnikom u Surdulici, drznuo se da navijača na tribinama gađa nepoznatim predmetom, zbog čega je nakon deset minuta igre zaradio direktno isključenje.

- Nisu, bre, normalni. Pojedine klubove vode ljudi koji ne razumeju sport. Tu je mnogo divljih menadžera koji guraju svoje igrače, a igrači i treneri su zbog toga pod velikim stresom i pritiskom. Mi više nemamo trenere od kojih mlađi trenerski naraštaji mogu da uče. Ovi sadašnji stručnjaci rade po nekom svom nahođenju, a to je pogrešno. To je ozbiljan posao u kom mora mnogo toga da se savlada. Reaguju na svaki rezultat, čim ne pobede, to je problem. Jako gadno za gledanje. A zašto je tako, zato što nemamo program rada i razvoja - brutalno će Milorad Kosanović.

Poradite na dostojanstvu, ne klanjajte se navijačina

Rešenje je, prema mišljenju našeg sagovornika, novi sistem koji će se vrednovati.

- Rešenje? Mora da se napravi ozbiljan sistem unutar Fudbalskog saveza Srbije. Čini mi se da kazne trenerima nisu dale nikakav rezultat. Mislim da treneri moraju da porade na dostojanstvu. Zamisli, idu tamo i poklanjaju se navijačima čak iako izgube. To je ponižavajuće - zaključio je Milorad Kosanović.

FRUSTRIRANI DEKI I STANOJE

Nisu izuzetak ni trener Crvene zvezde Dejan Stanković i strateg Partizana Aleksandar Stanojević, koji neretko burno reaguju na sudijske odluke, a njihova facijalna ekspresija u pojedinim slučajevima kod gledalaca izaziva osećaj straha. Ujedno, valja podsetiti, u domaćem šampionatu poodavno vlada negativan trend, pa se superligaški treneri, statistički i dokazano, najkraće zadržavaju na klupi nekog kluba od svih kolega u evropskim ligama.

- Izgledaju kao bokseri u ringu. Šta ćeš, oni žive u takvom okruženju, svakodnevno trpe pritisak da igra ovaj ili onaj, da bude ova ili ona formacija. Ni sami više ne znaju šta da rade, pa tako reaguju. Zatim, krivi ste i vi novinari jer držite stranu jednom ili drugom. Uopšte niste kritični, ne nudite rešenja, trebalo bi malo da se raspitate - dodaje bivši trener Zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading