POTPUNA KATASTROFA: Večitima se ovo neće svideti, CRVENA ZVEZDA i PARTIZAN vraćeni u evropsku sezonu kupanja - sledi godina pakla!

Autor:

Sport

02.04.2022

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona 2022/23 u svakom pogledu biće u najmanju ruku neobična.

POTPUNA KATASTROFA: Večitima se ovo neće svideti, CRVENA ZVEZDA i PARTIZAN vraćeni u evropsku sezonu kupanja - sledi godina pakla!

Foto: Starsport

Po prvi put u istoriju, Svetsko fudbalsko prvenstvo neće biti odigrano tokom letnje kupske pauze, već je termin održavanja pomeren za kraj godine, tj. za period između 21. novembra i 19. decembar 2022. godine

Samim tim potpuno je jasno i da će predstojeća klupska sezona u mnogome doživeti promene, a one će svakako najviše uticati na Crvenu zvezdu i Partizan.

Kada je reč o kvalifikacijama za evropske kupove, što svakako najviše interesuje sve kojima su crveno i crno-beli na srcu, one će ovog leta startovati već 5. jula. Tog datuma će budući srpski šampion krenuti u pohod ka evropskoj klupskoj eliti, a dva dana kasnije započinju kvalifikacije za Ligu Evrope i Ligu konferencija.

Treba napomenuti da grupne faze evropskih takmičenja startuju u prvoj nedelji meseca septembra, a završavaju se već 2. novembra, da bi nokaut faza startovala nakon okončanja Svetskog prvenstva, tj. u februaru 2023. godine.

Kada je reč o domaćoj Super ligi Srbije, ona započinje 8. jula mečevima prvog kola, a poslednji mečevi prvoj fazi takmičenja odigraće se osam dana pred start takmičenja u Kataru kada je planirano oigravanja mečeva 20. kola. Nastavak sezone planiran je za 11. februar 2023. godine.

Potpuno je jasno da sledi jedna, u najmanju ruku čudna fudbalska sezona, u kojoj će se evropski mečevi igrati svake nedelje, a tokom zime sledi gotovo četvoromesečna pauza i pitanje je kako će se fudbalski akteri prilagoditi novonastaloj situaciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading