DEBAKL KAO S FEJNORDOM SAMO ČEKAO DA SE DESI: Partizan već dugo bez glave i repa!

Autor: M.S.

Sport

11.03.2022

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Fejnorda demonstrirali su silu usred Humske i razbili u četvrtak uveče Partizan 5:2 u prvom meču osmine finala Lige konferencija.

DEBAKL KAO S FEJNORDOM SAMO ČEKAO DA SE DESI: Partizan već dugo bez glave i repa!

Foto: Starsport

Prolaz dalje ostao je izgledno samo san već posle 90 minuta igre, a da je iluzorno nadati se nečemu u revanšu, smatra u razgovoru za "Republiku" i fudbalski stručnjak Ivan Golac. Međutim, on naglašava da je problem u timu iz Humske prisutan već neko vreme, te da je katastrofa samo čekala da se desi.

MRAČNI ČETVRTAK

- Bio je ovo jedan mračni, odnosno mučni, četvrtak. Svi smo imali veća očekivanja pred utakmicu pošto Fejnord nije toliko kvalitetan tim. Međutim, ne može rezultat ni da bude drugačiji kada Partizan nema lidera ni u napadu, a ni u odbrani. Bibras je bio dobar, ali i on se povredio. Nije imao ko da povede ekipu, pa kako onda da se očekuju rezultati - objasnio je Golac.

Tokom 90 minuta igre u Humskoj ništa nije išlo od ruke srpskom klubu protiv Holanđana, a Golac je poručio da je to isključivo greška trenera.

- Odgovornost preuzima Aleksandar Stanojević, on je birao tim i igru. Takođe, i igrači imaju veliki deo krivice. Kad se pobeđuje, oni su ti koji su uspešni, pa tako mora i kad se gubi. Nema zabijanja glave u pesak - rekao je bivši igrač crno-belih.

Navijači Partizana su nakon debakla skandirali: "Uprava, napolje", za šta direktor kluba Miloš Vazura smatra da nije stav većine publike.

- Ovo je ozbiljna ekipa. Došli smo u osminu finala. Nije ceo stadion skandirao: "Uprava, napolje", to je bila jedna manja grupa navijača - rekao je Vazura.

HOMOGENO PITANJE

Međutim, Golac nije siguran koliko bi čak i smene u klubu poboljšale tešku situaciju.

- Navijači su ljuti na upravu jer nema rezultata. Godinama nije osvojena titula. Dovode se pojačanja, koja to nisu, domaći talenti se prodaju za male pare. Bilo je dosta grešaka poslednjih godina. Zato ne znam da li bi promene u upravi kluba donele boljitak ili bi možda bilo čak i gore. Homogeno je to pitanje i ne bih mogao ništa da tvrdim - iskren je bio Golac.

 

Ivan: Biće ipak šampioni

Fudbaleri Partizana u poslednje vreme beleže slabe partije i u domaćem prvenstvu, a nakon poraza u večitom derbiju Zvezda je prišla na samo dva boda. Međutim, Golac veruje da će "parni valjak" ostati na čelu tabele do samog kraja.

- Tačno je da se Zvezda približila, ali i dalje verujem da Partizan ima šanse da osvoji titulu. Sve je u njihovim rukama. Sada će imati više vremena jer neće imati utakmice u Evropi - smatra Golac.

NAJVEĆI PORAZI U EVROPI

2021/2022. Partizan - Fejnord 2:5

2015/16. Bilbao - Partizan 5:1

2005/06. Partizan - Petah Tikva 2:5

2002/03. Slavija - Partizan 5:1

2001/02. Rapid - Partizan 5:1

1984/85. Videoton - Partizan 5:0

1984/85. KPR - Partizan 6:2

1974/75. Keln - Partizan 5:1

1970/71. Drezden - Partizan 6:0

1961/62. Juventus - Partizan 5:0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Fudbaler

12.03.2022 19:03

A gde je na spisku Kroacija-Partizan 5:0 iz '97?