LUKIN VOJNIK PAO S KOKAINOM I PET MILIONA EVRA: Rekordna zaplena prljavog novca i droge u Amsterdamu

Autor:

Hronika

11.03.2022

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle hapšenja Srbina (40) policija u kući iz koje je izašao našla brdo novca, desetine kilograma kokaina i oružje.

LUKIN VOJNIK PAO S KOKAINOM I PET MILIONA EVRA: Rekordna zaplena prljavog novca i droge u Amsterdamu

Foto: www.profimedia.rs

Srbin (40) koji radi za jedan od najvećih klanova u Evropi, pod okriljem utamničenog Luke Bojovića, uhapšen je Amsterdamu sa više od pet miliona evra u gotovini, desetinama kilograma kokaina i mnogo vatrenog oružja i municije. Po svemu sudeći, iza ove zaplene stoji šef "kavačkog klana" u bekstvu Radoje Zvicer, koji je dojavio svojoj vezi u policiji za drogu i novac konkurentske ekipe.

Holandska policija smatra ovu količinu zaplenjenog novca rekordnom.

Do hapšenja je došlo nakon što je policija primetila sumnjivi susret dvojice muškaraca u prestonici Holandije, te se rasporedila da isprati kretanje obojice i izvrši sve provere, i ne sumnjajući da će akcija dovesti do rekordne zaplene.

- Srbin se sastao u Amsterdamu sa mladićem (26) iz Roterdama i dok su stajali na ulici opkolila ih je policija, ali se držala na priličnoj udaljenosti. Po rastanku sumnjivih lica jedna policijska ekipa je presrela mladića i pretresla detaljno njegov auto, a druga je organizovala praćenje Srbina koji je ušao u jednu kuću u centru Amsterdama. Sačekali su ga da izađe, tražili mu lična dokumenta i pitali ga kod koga je bio u toj kući. On se zbunio i počeo da priča nepovezano, a policija je daljom proverom ustanovila da niko nije prijavljen na adresi kuće koju su potom odlučili i da pretresu - pišu holandski mediji.

Policajci su upadom u kuću zatekli novac svuda po stanu i onda su, da bi ispoštovali redovnu proceduru, zatražili dozvolu za pretres od istražnog sudije i pronašli više od pet miliona evra gotovine.

U kući su pronašli i desetine kilograma droge, najviše kokaina, kao i vatreno oružje i zaključili da su otkrili skrovište opasnog klana.

Uhapšenom Srbinu je određen pritvor do 14 dana, a istragom će policija pokušati da raskrinka mrežu koja ga je štitila i za koju je radio. Prva pretpostavka je da je mladić s kojim sastao povezan za krijumčarima kokaina u roterdamskoj luci, gde ekipa narko-bosa Luke Bojovića dugo i uspešno radi i trasira put droge na evropsko tržište.

Luka Bojović je zbog organizovanog kriminala 2012. osuđen na 18 godina zatvora i kaznu izdržava u Valensiji u Španiji, ali njegova ekipa je nastavila aktivno da krijumčari kokain i oružje u Španiji, Holandiji, Belgiji i u drugim delovima zapadne Evrope, što je potvrdilo i prošlogodišnje hapšenje Veljka Banovića Votke zbog trgovine narkoticima. Bojović ima i oči i uši na slobodi i rukovodi prljavim poslovima uprkos tome što je na robiji.

NICOVIĆ: ZVICER SARAĐUJE I SA CIA

Republika

Foto: Youtube/ Dokumentarne Emisije Balkan

Marko Nicović

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije i član Svetske asocijacije šefova policije, uveren je da tajne službe štite šefa "kavčana" Radoja Zvicera, ali da on zauzvrat njima cinkari sve što čuje o tokovima droge za "škaljarce" i druge suparničke grupe.

- CIA sigurno štiti Radoja Zvicera jer je američka služba zainteresovana za kontrolu narkotika. On njima dojavljuje sva saznanja, a vrlo je verovatno da preko krtica saznaje kretanja "škaljarske" droge. Zvicer je u Meksiku i uopšte na teritoriji Južne Amerike, gde je Meka za naše begunce. Skrivanje je tamo mnogo bolje i manje košta, a štite ga i karteli uključeni u šverc kokaina - kazao je Nicović i dodao da je Srbin uhapšen u Amsterdamu vrlo verovatno poznat Interpolu.

- Ta količina novca, droge i oružja govori u prilog tome da je uhapšeni deo sistema i da radi za nekoga. To nije njegova imovina i mišljenja sam da je odranije poznat policiji, Interpolu i drugim međunarodnim islednicima - istakao je Nicović.

Krvavi obračun u Holandiji

Rafal koji je u oktobru 2019. ispaljen ispred picerije u centru Amsterdama pokosio je Jovana Đurovića zvanog Kapetan, brata pokojnog Luke Đurovića, svojevremeno najbitnijeg saradnika Luke Bojovića u Crnoj Gori. Vlasnik picerije Goran Savić je poginuo u toj pucnjavi, dok je Đurović teško ranjen. U kriminalnim krugovima se odmah saznalo da iza te pucnjave stoje "kavčani". Ubrzo su u Grčkoj smakli i Alana Kožara, koji je rukovodio barskim klanom nakon ubistva Luke Đurovića. Sa Kožarom je poginuo i Damir Hadžić i to na povratku sa plaže, na parkingu vile u kojoj su se skrivali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading