I POSLE 30 GODINA OSETIM INTENZITET ZASTRAŠUJUĆE ATMOSFERE: Legendarni fudbaler prepao Škote prisećajući se svog gostovanja na Marakani! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.03.2022

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada je nosio dres škotskog Rendžersa, ali je grotlo Marakane osetio nastupajući za minhenski Bajern...

I POSLE 30 GODINA OSETIM INTENZITET ZASTRAŠUJUĆE ATMOSFERE: Legendarni fudbaler prepao Škote prisećajući se svog gostovanja na Marakani! (VIDEO)

Foto: Starsport

Legendarni danski fudbaler, Brajan Laudrup 1991. godine igrao je za bavarsku ekipu u polufinalu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona protiv Crvene zvezde.

U periodu od 1994. do 1998. godine nosio je dres kluba iz Glazgova, a danas saprilične vremenske distance dobro se seća grotla stadiona "Rajko Mitić" i skreće pažnju svom nekadašnjem klubu šta ga očekuje u Beogradu.

– Mogao sam da osetim kako mi nestaje boja sa lica. Nakon što sam prošao kroz veoma dug, uski tunel pokušavao sam da u glavi procesuiram scenu koja nije bila nalik bilo čemu što sam ranije video. Dobro došli na Marakanu u Beogradu. Vau. Čak i sada, posle više od 30 godina, kada razmišljam o tome osetim intenzitet zastrašujuće atmosfere. Vrlo malo mesta koja sam posetio u karijeri bilo je blizu da se izjednači sa žestinom Zvezdinog stadiona, to je bilo nešto drugo – rekao je Laudrup.

 

 

Prisetio se slavni fudbaler još nekih zbivanja iz perioda od pre tri decenije:

– Čak i u šetnji te noći kroz Beograd, mogli smo da osetimo da će to biti nešto apsolutno ludo. Na stadionu je tada bilo oko 80.000 navijača. Činilo se da je svaki imao petarde, bilo je tako glasno, kao ništa što sam ikada čuo na fudbalskoj utakmici. Ulazili smo u monstruoznu arenu. Kao što sam rekao, bio sam bled. Tada sam imao samo 21 godinu i sve to je bilo novo. Pogledao sam neke druge momke pored mene i njihova lica su izgledala slične boje. Kada je utakmica krenula, pozitivno smo odgovorili na atmosferu i bili smo tako blizu da režiramo potrebni povratak. Bila je to neverovatna utakmica. Primili smo gol, ali onda smo reokrenuli, pogodili stativu… Ukupno je bilo 3:3 u 90. minutu kada je centaršut u naš šesnaesterac pogodio Klausa Augentalera. Lopta je otišla visoko, a naš golman, Rajmond Auman, imao je potpuno pogrešnu procenu. Mislio je da će lopta pasti preko prečke, ali je umesto toga pala ispod, u gol.

Kako će nakon ovih reči legendarnog igrača reagovati fudbaleri Rendžersa ostaje nam da vidimo, ali potpuno je jasno da nikome od škotskih fudbalera neće biti prijatno kada budu prolazili kroz, daleko poznati tunel na stadionu "Rajko Mitić".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading